Sruba12 Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego Cześć, poszukuje roweru elektrycznego dla kobiety do ok. 3,5k głównie ma służyć do jazdy po mieście. Do tej pory natrafiłem na taką ofertę: https://x-opony.pl/rowery-elektryczne/22373-wayscral-everyway-e100-black-3501361196458.html Nigdy wcześniej nie słyszałem o tej marce i wolę się dopytać co o tym myślicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turysta05 Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego Jeśli rower ma służyć do spokojnej miejskiej jazdy i czasami rekreacja po terenach zielonych, to podstawowym kryterium jest bateria, potem inne podzespoły. Ten wskazany Wayscral dyskwalifikuje (w tej cenie i w ogóle) bateria 280Wh, stąd deklarowany przebieg 40km, moment obrotowy prawdopodobnie też słaby ~30Nm. Po 3 latach użytkowania pojemność baterii spadnie i tu już nic nie zostanie, a to najdroższy element elektryków. Trudno w tej klasie (cena!) znaleźć e-rower powyżej 500Wh i silnikiem powyżej 45Nm, a lepiej 60Nm (moc 250W nie ma znaczenia), ale można znaleźć coś blisko: 468Wh i 40Nm (2500zł na Allegro) Jeśli wydajność baterii nie podają (często celowo jest ukryta) to łatwo wyliczyć, np. silnik 36V: 36V x 12,5Ah = 450Wh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego 6 godzin temu, Sruba12 napisał: Nigdy wcześniej nie słyszałem o tej marce I nic dziwnego bo za 3500 to dopiero się zaczynają w miarę sensowne "analogowe" trekkingi a ty chcesz za te pieniądze elektryka. Pomyśl o czymś z decathlonu, przynajmniej będzie szansa, że ktoś to naprawi w razie potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego Ja mam taki do sprzedania bo kupiliśmy już nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi