Bartoszkl Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Zamierzam zmieniać opony i mam dylemat między tymi dwoma oponami. Która byłaby lepsza na średniej jakości asfalt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego O pirelli się nie wypowiem bo nie mam porównania, natomiast na gp4000 i gp5000 jeżdżę od lat. Obecnie gp5000 tr 700x25 na mleku. Zero kapci , a ryam ją niekiedy bo kiepskich asfaltach , szutrach , brukach. Natomiast pamiętać trzeba , że gp5000 inaczej się rozkłada w zależności od rozmiaru, czyli 700x25 rozkłada się średnio na 25,5 ,max 26, a 700x28 pójdzie pod 30. Oczywiście wiele zależy od obręczy, ale nawet na węższych obręczach poprzednia gp4000 rozkładała się szerzej. Tak więc jak na kiepskie asfalty szedłbym w 700x28 lub 700x30. Sam idę teraz w szerszy rozmiar. Od siebie polecam conti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 4 godziny temu, Bartoszkl napisał: Która byłaby lepsza na średniej jakości asfalt? a ja bym poszedł w tufo comtura duo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego (edytowane) Zrobiłem na gp 5k 28c z dętką ok 8 tys po górnośląskich dziurawych i rozkopanych asfaltach ,chodnikach i ścieżkach.Pierwsze 4k miodzio .Zero kapci i lekkie noszenie było bardzo satysfakcjonujące .Na drugie 4k zamieniłem opony miejscami i łapałem kapcie średnio co 500 km Pech albo to oponka właśnie na cztery tysiące km.Co do pirelli też się zastanawiałem nad tą oponą ale słyszałem,że są dość delikatne więc dałem spokój .Obecnie dla świętego spokoju na tył dałem kartofla od goodyear'a .Gp 5k to już opona pod szerokie obręcze .Na 20mm miała dokładnie 28 mm szerokości . Edytowane 25 Lutego przez severian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Jeśli P Zero, to Race zamiast Road. Jeżdżą tak jak 5000GP, ale trochę dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego 5 godzin temu, severian napisał: Na 20mm miała dokładnie 28 mm szerokości . Pytanko- czy u Ciebie tak wyszło? Gdzie nie czytam to wszędzie pod 30 więc dlatego już chciałem się skusić. Na bikerollingresitanse też wyszło im ponad 29. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartoszkl Napisano 26 Lutego Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego Jeszcze muszę się upewnić jakie będą pasować do kół fulcrumy 818 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego W dniu 25.02.2024 o 21:33, nossy napisał: Pytanko- czy u Ciebie tak wyszło? Gdzie nie czytam to wszędzie pod 30 więc dlatego już chciałem się skusić. Na bikerollingresitanse też wyszło im ponad 29. U mnie tak wyszło zmierzone suwmiarką.Chyba się nudziłem czy coś Koła to fulcrum db 5 wersja na 2023 rok.Te starsze db5 mają węższą obręcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi