Skocz do zawartości
  • 0

Buty - opinia

Gość Karmazynowy jeleń

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano

Te BOA spokojnie wytrzymują więcej niż sezon. Są do tego części zamienne . Bardzo dobry but. Jak masz szeroką  stopę to możesz kupić ten model w wersji " wide " jest wygodniejszy.

W Shimano  musisz brać o numer większy niż masz normalnie , mają zaniżoną rozmiarówkę.

• 0
Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Dzięki, jutro je przymierzę i w razie co kupię. Stopa chyba standardowa.

ps. A gdzie takowe części sprzedają? Ali?

• 0
Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Zdaje się, że to to: www.boafit.com/en-us

• 0
Napisano (edytowane)
  • 0
Napisano

Owszem,  nawet jeśli uszkodzisz "z własnej winy" i tak dostaniesz za fri. 

W moich specach pokrętło się urwało.  Buty miały specyficzny system - żeby je zdjąć trzeba było ściągnąć "zasłonę" z żyłek boa która była wokół pokrętła. Teoretycznie I praktycznie zdejmując buty tą zasłoną ciągnąłem za pokrętło. But zaprojektiwany ciut bezsensownie ale trudno. Rozkmina czy to moja zasługa czy głupka który to zaprojektował trudna do ogarnięcia  - wypełniłem ich formularz w którym podpunktem jest "jeśli możesz to opisz jak doszło do uszkodzenia" więc równie dobrze mogłem a nie musiałem się "sprzedać". Nie wnikali w detale,  dostałem dwa nowe zestawy. 

Cena 130 pln za ten zestaw to absolutny hardkor.  

Nie wpadłbym na to że można do nich pisać o zamiennik ale nie byłem pewien który zestaw potrzebuję  - więc wysłałem maila  (to było 9 lat temu) jaka wersja jest potrzebna w tym przypadku. Sami przekierowali mnie do ich formularza i zasugerowali wymianę za fri. 

Przypuszczam że będąc świadomymi że koszt produkcji to okolice 0.5 dolca uznali że bez względu na przyczynę mogą mi zrobić prezent  😁😁

• 0
Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Dzięki, kupiłem: https://imgbox.com/yJoyFx1x i pierwsze 30km przejechane. W sumie w starych dobrze mi się jeździło i w tych także, ale różnica w sztywności jednak odczuwalna. Poprzednie troszkę już skapciały.

• 0
Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

@pecio; z tą rozmiarówką to bym tak nie przeszkadzał. Sportowe mam 41,5 i te SHIMANO przymierzałem 41, ale to masakrycznie ciasne były. 42 co kupiłem, wydają się jednak ciut (o 2-3mm) za duże. 41,5 byłoby super tyle, że ten model nie ma połówek. Ten najwyższy chyba ma, ale nie wiem w jakiej rozmiarówce a dodatkowo jest za sztywny już dla mnie.

• 0
Napisano

Buty Scarpa jak i wszystkie inne co używam mają długość wkładki 29,5 i jest to rozmiar 45.  A Shimano  ma tak :

20240224_194519.jpg

Mają skopaną rozmiarówkę. Ale ten kto siedzi w butach Shimano wie ,że  się zamawia o rozmiar większy aby był ten rozmiar co ma być czyli mniejszy 😁

• 0
Gość Karmazynowy jeleń
Napisano

Być może masz rację, musiałbym przymierzyć 41,5 a takowych nie ma.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...