Opek Napisano 23 Lutego 2024 Napisano 23 Lutego 2024 Czy ktoś jeździ na Roamie od Gianta z fotelikiem HAMAXa w wersji doramowej? Zastanawiam się czy nie będzie problemu z montażem bazy HAMAX do rury podsiodełkowej ze względu na zmianę przekroju? Rura powyżej mocowania bidonu z okrągłej lekko się spłaszcza w tylnej częsci. 1 Cytuj
MarcinRoam Napisano 5 Marca 2024 Napisano 5 Marca 2024 Też jestem ciekaw odpowiedzi bo jestem w podobnej sytuacji. Z miesiąc temu pisałem maila do Hamaxa i do sklepu Giant ale póki co bez odpowiedzi. Cytuj
Opek Napisano 5 Marca 2024 Autor Napisano 5 Marca 2024 Zamontowałem, wygląda ok, ale dzieciaka jeszcze nie wiozłem. 1 Cytuj
maks_91 Napisano 28 Marca 2024 Napisano 28 Marca 2024 @Opek robiłeś już może testy? Czy rama wytrzymuje? Przykierzalem uchwyt i mocując go kilka cm nad mocowaniem bidonu i jest ledwo kilka cm przestrzeni nad kołem. Mam Hamaxa Caress. Będę wdzięczny za informację czy da się to “pożenić”, czy lepiej montować to do starego greka 3900. Cytuj
Opek Napisano 29 Marca 2024 Autor Napisano 29 Marca 2024 Jak mały rower to może trzeba dokupić stelaż podwyższający? Hamax chyba zaleca 10-12cm nad kołem. Ja mam ramę M, na podwyższającym stelażu mam teraz 15 cm nad kołem bez błotnika, przy bazie mocowanej na samej górze rury podsiodelkowej. Także mam możliwość obniżenia, ale czekam na testy z jak syn wyzdrowieje, bo na razie jak jest pogoda to on chory ☹️ Cytuj
maks_91 Napisano 31 Marca 2024 Napisano 31 Marca 2024 (edytowane) Mam Giant Roam 3, raczej L, nie pamiętam. Póki co Hamax zamontowany na Treku. Ma inaczej poprowadzona tylną górną część ramy, dlatego cała rura podsiodłowa jest dostępna. No i jest chyba nieco wyżej niż 12cm ale już trudno. Edytowane 31 Marca 2024 przez maks_91 Cytuj
korek907 Napisano 12 Kwietnia 2024 Napisano 12 Kwietnia 2024 Cześć. Mam podobne wątpliwości.co do roam2 i hamaxa. Chciałbym kupic ten rower i wozić nim moja córke.jak tam wasze testy? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi