Opek Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Czy ktoś jeździ na Roamie od Gianta z fotelikiem HAMAXa w wersji doramowej? Zastanawiam się czy nie będzie problemu z montażem bazy HAMAX do rury podsiodełkowej ze względu na zmianę przekroju? Rura powyżej mocowania bidonu z okrągłej lekko się spłaszcza w tylnej częsci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinRoam Napisano 5 Marca Udostępnij Napisano 5 Marca Też jestem ciekaw odpowiedzi bo jestem w podobnej sytuacji. Z miesiąc temu pisałem maila do Hamaxa i do sklepu Giant ale póki co bez odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opek Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca Zamontowałem, wygląda ok, ale dzieciaka jeszcze nie wiozłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maks_91 Napisano 28 Marca Udostępnij Napisano 28 Marca @Opek robiłeś już może testy? Czy rama wytrzymuje? Przykierzalem uchwyt i mocując go kilka cm nad mocowaniem bidonu i jest ledwo kilka cm przestrzeni nad kołem. Mam Hamaxa Caress. Będę wdzięczny za informację czy da się to “pożenić”, czy lepiej montować to do starego greka 3900. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opek Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca Jak mały rower to może trzeba dokupić stelaż podwyższający? Hamax chyba zaleca 10-12cm nad kołem. Ja mam ramę M, na podwyższającym stelażu mam teraz 15 cm nad kołem bez błotnika, przy bazie mocowanej na samej górze rury podsiodelkowej. Także mam możliwość obniżenia, ale czekam na testy z jak syn wyzdrowieje, bo na razie jak jest pogoda to on chory ☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maks_91 Napisano 31 Marca Udostępnij Napisano 31 Marca (edytowane) Mam Giant Roam 3, raczej L, nie pamiętam. Póki co Hamax zamontowany na Treku. Ma inaczej poprowadzona tylną górną część ramy, dlatego cała rura podsiodłowa jest dostępna. No i jest chyba nieco wyżej niż 12cm ale już trudno. Edytowane 31 Marca przez maks_91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korek907 Napisano 12 Kwietnia Udostępnij Napisano 12 Kwietnia Cześć. Mam podobne wątpliwości.co do roam2 i hamaxa. Chciałbym kupic ten rower i wozić nim moja córke.jak tam wasze testy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maks_91 Napisano 15 Kwietnia Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Ja finalnie przypiąłem do treka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi