tomekabc Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego dzień dobry, to mój pierwszy wpis więc chciałem się przywitać i prosić o poradę. gdzie mogę znaleźć tabelę kompatybilności osprzętu shimano. modernizuję swój zabytek, kupiłem koła [shimano] whr 501, do nich mam kasetę [shimano]105 10s (5600), kupioną chyba 15 lat temu, [przednią przerzutkę] 105 (5700) i [tylną przerzutkę] tiagrę (4700). w najbliższym czasie planuję dokupić korbę [shimano] tiagra (4700). proszę o pomoc w dobraniu [klamkomanetek] do tego zestawu bo nie jestem pewien czy nie będzie zgrzytu z tiagrą (4700). ewentualnie co w tym zestawieniu wymienić by mieć pewność, że po złożeniu ustawię wszystko bez komplikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildix Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Klamkomanetki Będzie działać z 6700, 5700 ale nie z 4700. A jak się nie boisz wąsów to i starszymi klamkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego 5 godzin temu, tomekabc napisał: proszę o pomoc w dobraniu [klamkomanetek] do tego zestawu bo nie jestem pewien czy nie będzie zgrzytu z tiagrą (4700). Do tylnej przerzutki Tiagra 4700 musisz kupić klamkomanetki 4700, żeby to działało na kasecie 10-ce. Z innymi klamkomanetkami na 10-kę właśnie będzie zgrzyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekabc Napisano 23 Lutego Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego Hmmm, to zapytam tak. Czy w takim zestawie: (klamkomanetka Tigra (4700), kaseta 105 (5600), tylną przerzutka Tigra (4700)) kaseta ma jakikolwiek wpływ na płynność pracy osprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildix Napisano 23 Lutego Udostępnij Napisano 23 Lutego Będzie działać , tylko długość wózka dobierz poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 4 Marca Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca A odpowiadając dokładnie na pytanie to tabelki kompatybilności znajdziesz na stronie Shimano, dość łatwo znaleźć w google https://productinfo.shimano.com/#/archive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi