marekmarek Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego (edytowane) Dzień dobry, A konkretnie, ile smaru potrzebuję, żeby zadbać o swój amortyzator Suntour NCX E-RL Air? Pytam, bo kupiłem opakowanie zawierające 40 gramów smaru ConPanna firmowanego przez Suntour za 47 zł. Zauważyłem, że za 160 zł mogę kupić 350 gramów tego smaru-warto? Domyślam się, że to się nie starzeje, ale gdyby miało wystarczyć na sto lat, to mogę nie dożyć końca. Końca smaru. Ile potrzebuję rocznie do jednego amortyzatora? Edytowane 21 Lutego przez marekmarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Tego smaru nie polecam do slizgów. Powoduje spore mulenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekmarek Napisano 26 Lutego Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego (edytowane) Nie rozumiem czegoś. Oferta allegro: EURO BIKE PRODUCTS Piotr Pawlak, oficjalny przedstawiciel firmy SR SUNTOUR na Polskę, poleca stosowanie oryginalnego smaru!Oryginalny smar ConPanna firmy SR Suntour do stosowania w amortyzatorach. Nadaje idealny ślizg tulejkom, uszczelkom i sprężynom, wydłuża ich żywotność.Smar jest bezinwazyjny dla uszczelek - nie reaguje z gumą.Doskonały też w smarowaniu sztyc opuszczanych.Opakowanie: 40ml Strona Activia.pl: Firma Euro Bike Products Piotr Pawlak Oficjalny przedstawiciel SR Suntour rekomenduje firmę PPUH Activia jako Autoryzowany Punkt Serwisowo-Konsultacyjny SUNTOUR Edytowane 26 Lutego przez marekmarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Marca Udostępnij Napisano 3 Marca @marekmarek CZEGO NIE ROZUMIESZ KOLEGO ?? Tak jestem Autoryzowany punkt Serwisowo Konsultacyjny. Stosowałem ten smar i nie byłem z niego zadowolony a ponadto cena spora. Użytkowałem ten smar kiedyś dla klientów serwisu i często narzekali właśnie na mulenie amorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 4 Marca Udostępnij Napisano 4 Marca (edytowane) Na uszczelki, ślizgi i tłok komory powietrznej (ten biały krążek z uczelką) nałóż ten smar (daje całkiem dobry poślizg): https://activia.sgl.pl/cena/oleje-i-smary/smary/do-amortyzatorlw_specjalistyczny-smar-do-amortyzatorlw/1858 Spręzynę negatywną możesz posmarować tym: https://activia.sgl.pl/cena/oleje-i-smary/smary/do-amortyzatorlw_smar-do-sprazyn-amortyzatorlw/1045 Edytowane 4 Marca przez Galvatron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi