Rotor Napisano 21 Lutego 2024 Napisano 21 Lutego 2024 Piasta Shimano HB-M570 Deore LX - kulki z jednej strony wyglądają jak księżyce Jowisza, stożek ma wyraźne wżery, drugi jako tako. Kukli wymienię łatwo ale skąd wziąć stożki/konusy? z jakich innych modeli piast mogą pasować, żeby przełożyć całe bebechy? M510 wygląda podobnie a jest częściej spotykana -czy pasują? Cytuj
Rafał87 Napisano 21 Lutego 2024 Napisano 21 Lutego 2024 jeśli faktycznie kulki są zdeformowane to na 99% i miski są już zjechane a wymiana misek niewykonalna. Cytuj
Rotor Napisano 4 Marca 2024 Autor Napisano 4 Marca 2024 (edytowane) Miski mają też jakieś jakby wgnioty. Czyli nawet korpus nie będzie do wykorzystania. Ogólnie kupiłem za 10zł + przesyłka piastę Joytech z jakimiś nawet uszczelnieniami i pierwszy raz w życiu rozmontowałem i zaplotłem na nowo koło. Wstępnie naciągnąłem na oko a potem centrowałem na rowerze. Jakimś cudem wymiary piasty są identyczne, szprychy pasowały. Edytowane 4 Marca 2024 przez Rotor Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi