rad_the_none Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego TU mam specyfikacje roweru: https://www.choosemybicycle.com/en/woc/expert-reviews/btwin-rockrider-520-mountain-bike-2017-review Chcialbym w pierwszej kolejnosci naprawić manetki, napęd przedni, kasetę wolnobieg, łańcuch. Może wymieniłbym też napęd tylni i nie wiem co jeszcze, chetnie kierownice bym podniósł trochę. Problem w tym ze nie znam sie an tym a chcialbym rowerowi dac 2 zycie i przy okazji nauczyc sie na nim serwisu dla siebie i mojej zony a duzo jezdzilismy w swoim zyciu i rowery mamy dosc dobite. R10, slowenia maja bardzo duzo KM i duzo przezyly w tym pare serwisow tez. Bardzo bym prosil o pomoc, szukam przystepnego ale tez moze i czegos lepszego do wymiany najlepiej wiadomo shimano. Tylko nei wiem co dobrac ;/ Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego (edytowane) Normalnie bym chyba nie przełknął tego co mówię, ale odpal sobie stare filmy szajbajka, on tam łopatologicznie wszystko tłumaczy laikom, wyszukuj po elementach, np "regulacja przerzutek", "grupy osprzetu shimano" itp. Szczerze - więcej się dowiesz niż tutaj. Edytowane 20 Lutego przez Rumcajs. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad_the_none Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca ale chodzilo mi tez co najlepiej zakupic by pasowało ale widzę, że nie ma nic za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Możesz np. zastosować napęd shimano m4100 w wersji 2x10 jeśli masz wszystko do wymiany.Bedzie to dość nowoczesny napęd i spore unowocześnienie roweru. W takim zestawie także zmieni się suport na lepszy a korba zyska na sztywności. Do podniesienia kierowicy mostek z większym kątem. Pytanie tylko ile chcesz na to poświęcić środków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi