Wojcio Napisano 12 Lutego Napisano 12 Lutego Że niby ten plastikowy to delikatny i przy małej pompce można go uszkodzić? Otóż i przy zapinaniu końcówki podłogowej można (sprawdzone) wygiąć, ale ogólnie da się używać ostrożnie. To nie są dętki na trwałość tylko na lekkość. Cytuj
Thomass13 Napisano 1 Marca Autor Napisano 1 Marca Mam takie pytanie odnośnie samych detek. Czy ktoś porównywał jakość tych sprzedawanych na Alliexpress a tych samych które za prawie drugie tyle żądają w sklepach PL? Dokładnie chodzi o te detki: Cytuj
Greg1 Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca Przecież te oferowane u nas w sklepach "za drugie tyle" są zamawiane przez sprzedawców czy innych dystrybutorów z Chin, z tych samych fabryk, tylko pakowane w pudełka z innymi nazwami Cytuj
Thomass13 Napisano 1 Marca Autor Napisano 1 Marca Tylko tak z ciekawości pytam bo sam zamawiałem u Chinoli. Patrząc ile u nas chcą to wolałem zamówić samemu. Cytuj
Mandoleran Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca Nie wiem czy obecnie opłaca się ściągać z czajna te dętki skoro u nas można je dostać za podobną cenę i mieć je od razu. Na takim Biosternie te dętki lecą od 33 do 49 zł. Cytuj
marvelo Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca 25 minut temu, Greg1 napisał: Przecież te oferowane u nas w sklepach "za drugie tyle" są zamawiane przez sprzedawców czy innych dystrybutorów z Chin, z tych samych fabryk, tylko pakowane w pudełka z innymi nazwami Z jakimi innymi nazwami? Wyniki wyszukiwania Cytuj
Thomass13 Napisano 1 Marca Autor Napisano 1 Marca (edytowane) Zamawiajac X sztuk to się jednak opłaca z Chin sciagać na wlasny uzytek i znajonych🙂 Edytowane 1 Marca przez Thomass13 1 Cytuj
Greg1 Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca 18 minut temu, marvelo napisał: Z jakimi innymi nazwami? Wyniki wyszukiwania I co ten Twój link ma niby udowadniać? Wpisz se hasło "dętka TPU" w googla albo chociaż otwórz ofertę jednego z większych sklepów internetowych i zobacz: https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/detki-rowerowe/?material[372]=tpu-poliuretan I co widzisz tam Cyclami? Ride Now jest chyba tylko jedna oferta ale za to pełno jakichś Barbieri. Przestań już się kompromitować człowieku Cytuj
Mandoleran Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca 16 minut temu, Thomass13 napisał: Zamawiajac X sztuk to się jednak opłaca z Chin sciagać na wlasny uzytek i znajonych🙂 Też prawda😀 Cytuj
marvelo Napisano 1 Marca Napisano 1 Marca (edytowane) 2 godziny temu, Thomass13 napisał: Mam takie pytanie odnośnie samych detek. Czy ktoś porównywał jakość tych sprzedawanych na Alliexpress a tych samych które za prawie drugie tyle żądają w sklepach PL? Dokładnie chodzi o te detki: Greg1, masz chyba jakieś problemy z rozumieniem słowa pisanego. Dętki RideNow można kupić w polskich sklepach pod dokładnie tą samą nazwą pod jaką są sprzedawane w Chinach. 13 minut temu, Greg1 napisał: I co ten Twój link ma niby udowadniać? Właśnie to, co napisałem powyżej. Edytowane 1 Marca przez marvelo Cytuj
smw44199 Napisano 2 Marca Napisano 2 Marca 14 godzin temu, Mandoleran napisał: Nie wiem czy obecnie opłaca się ściągać z czajna te dętki skoro u nas można je dostać za podobną cenę i mieć je od razu. Na takim Biosternie te dętki lecą od 33 do 49 zł. Na Ali po 12-15zł w ofercie zakupu kilku szt. Więc nawet nie patrzę na polskie ceny. Cytuj
Mandoleran Napisano 2 Marca Napisano 2 Marca No wiadomo że jak tego więcej się kupuje to różnica będzie znacząca. Ja na szczęście wyleczyłem się z dętek i tego problemu nie mam 😀 Cytuj
smw44199 Napisano 2 Marca Napisano 2 Marca (edytowane) Wystarczy 3szt w (bundle deals) kupić i już mamy cenę w granicach 13zł z przesyłką za zielone z metalowym wentylem😉 Na + trzymają rewelacyjnie ciśnienie Edytowane 2 Marca przez smw44199 2 Cytuj
Thomass13 Napisano 8 Marca Autor Napisano 8 Marca Jestem po testach dętki RideNow które zamawiałem z Aliexpress. Napiszę tyle że to dziadostwo jakich mało. Już dętka cyckami z Aliexpress jest 100 razy lepsza. Bo jak mi ja przyjdzie na trasie wymieniać to przynajmniej napompuje pompka awaryjna. RideNow nie jest możliwe żeby to się w jaki kolwiek sposób uda. Cytuj
lewocz Napisano 8 Marca Napisano 8 Marca Mnie się udało. Wprawdzie kupowane w Polsce ale to pewno to samo. Cytuj
Lextalionis Napisano 2 Kwietnia Napisano 2 Kwietnia Jak wygląda pompowanie tych dętek przy pomocy CO2? Gdzieś widziałem informację, że to się nie lubi ze wzgędu na niską temperaturę i ten plastik może źle reagować. Cytuj
Magaraszz Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Ktoś wyżej tutaj pisał o sensie zakupu tylko hurtowo otóż już 2-gi raz zamówiłem 2 szt. tak jak na za pierwszym razem i za dętki CYCLAMI z metalowym PRESTA zapłaciłem 1 razem około 14 zł za 1 szt, a przy drugim zamówieniu około 13 zł za 1 szt. Także NIE polecam gdziekolwiek kupować ich w PL bo widzę że cena często gęsto zaczyna się od 50zł szt. czasem ktoś małe ilości po 30zł szt. chce "opchnąć". Zamówcie śmiało na ALI, do mnie szły one 7-8 dni. Teraz drugie zamówienie idzie 5 albo 6 dni i bardzo możliwe że jutro dojdzie do moich drzwi. Co do samej jakości i montażu, bardzo starannie wykonane, moje nie miały naprawdę żadnego "ale" do zarzucenia. Montaż prosty jak "budowa cepa", montowałem rozmiar 29x1.9-2.5 z oponą 2.00 i z oponą 2.40 z obiema było tak samo łatwo bez zbędnych cudów. Efekt finalnie u mnie wyszedł tak że 340g mam z kół odjęte bez ponoszenia kosztów bo przecież nie wydałem 50zł za 1 szt. dętka tylko dętki kupiłem taniej niż zwykłe u lokalnego sprzedawcy 15-20zł szt. Cytuj
Greg1 Napisano 10 Kwietnia Napisano 10 Kwietnia Ja zamówiłem 2 szt. do grawela i 2 szt. do szosy na Temu a później stwierdziłem, że przydałby się jeszcze jakiś zapas więc wrzuciłem jeszcze jedną do koszyka, żeby później przy okazji zamawiania innych "przydasi" też kupić i jak wszedłem na Temu następnym razem czy jednym z kolejnych to dostałem super ofertę i ta dętka TPU do grawela będąca w koszyku została przeceniona na 9 gr. (0,09 zł). Oczywiście musiałem uzupełnić koszyk do minimum 60 zł, żeby dostać przesyłkę gratis ale za dętkę zapłaciłem tylko 9 gr. Cytuj
zekker Napisano 11 Kwietnia Napisano 11 Kwietnia 13 godzin temu, Magaraszz napisał: Montaż prosty jak "budowa cepa", montowałem rozmiar 29x1.9-2.5 z oponą 2.00 i z oponą 2.40 z obiema było tak samo łatwo bez zbędnych cudów. Kwestia opon i obręczy. Ostatnio próbowałem założyć Thundero HD 48mm na obręcz Accent EX 23mm. Raz że opony bardzo ciasne i próby kosztowały mnie 2 połamane łyżki, dwa jak się już udało wcisnąć, to cyclami była przyszczypana na większej części obręczy i nie szło tego upchnąć. Przy okazji dziabnąłem pewnie łyżką i trzeba było łatać. Ta sama obręcz ale Mondial Evo i niemal bez problemu poszło, tak jak za pierwszym razem. Koła Bontrager Kovee Comp 25 i opony Wolfpack Race 2,4". Jedna weszła w miarę spoko, z drugą było więcej zabawy. Główny problem, to jakby opona była nieco za luźna, a dętki nieco za ciasne i wypychały oponę z rantu. Trochę zabawy z tym było. Zwykłe butylowe dużo łatwiej się zakłada. 13 godzin temu, Magaraszz napisał: Także NIE polecam gdziekolwiek kupować ich w PL bo widzę że cena często gęsto zaczyna się od 50zł szt. czasem ktoś małe ilości po 30zł szt. chce "opchnąć". Zamówcie śmiało na ALI, do mnie szły one 7-8 dni. Teraz drugie zamówienie idzie 5 albo 6 dni i bardzo możliwe że jutro dojdzie do moich drzwi. Zacznijmy od tego, że na naszym rynku nie ma praktycznie konkurencji. Na Allegro jeden sprzedawca, gdzie indziej oferty niczym scam (dętki na Empiku?...). Polskie ceny owszem, przesadzone, ale przynajmniej paczka za 2 dni i bez ryzyka, ze gdzieś na granicy utknie. No i podejście byle taniej, długofalowo jest zabójcze dla lokalnych gospodarek. Jest super, a potem wielkie oczy, że ten sklep się zamknął, że nic się u nas nie produkuje itd. 1 Cytuj
Magaraszz Napisano Piątek o 09:38 Napisano Piątek o 09:38 @zekker Taktyczne podejście do tematu rozwiązało by twoją sprawę na 99% do tego łyżki byś nie stracił ale też tak miałem jak ty i chyba kaaażdy kto spotkało albo "twardziele" albo "przymałe" opony na swojej drodze. Co do > "No i podejście byle taniej, długofalowo jest zabójcze dla lokalnych gospodarek. Jest super, a potem wielkie oczy, że ten sklep się zamknął, że nic się u nas nie produkuje itd.". Źle myślisz lub słuchasz jakiś małych youtuberów mających sklepy krzak i proszących wręcz widzów o kupno z marża 1000%. Małe sklepy nie mają racji bytu i jest już ich garstka przez SYSTEM (czyt. podatki, rząd...), ty czy ja nie mamy z tym nic wspólnego i będąc pojedyńczymi ziarenkami którzy przepłacą za produkt XX z nadzieją powstrzymania upadłości małego sklepu tylko się i tak po czasie przeliczysz. Chcesz zmian? DZIAŁAJj! Działanie to nie jest robienie wszystkiego wg. SYSTEMu, np. kupno danej rzeczy po marży 1000% bo SYSTEM. Nie, nie, nie powielaj zasłyszanych bajek (chociaż bardzo ładnie brzmią ale są niestety tylko bajką). NIE dla przepłacania i karmienia SYSTEMu. 1 Cytuj
lewocz Napisano Piątek o 12:11 Napisano Piątek o 12:11 (edytowane) Kiepsko Ci idzie ta poza sugerująca bycie bardzo mądrym i oświeconym Edytowane Piątek o 12:19 przez lewocz 1 Cytuj
zekker Napisano Sobota o 08:10 Napisano Sobota o 08:10 22 godziny temu, Magaraszz napisał: Taktyczne podejście do tematu Czyli jakie? Reszta w spoiler, bo to offtop. Spoiler 22 godziny temu, Magaraszz napisał: Źle myślisz lub słuchasz jakiś małych youtuberów Nie oglądam zasadniczo ani małych, ani dużych, a na pewno nie politycznych. Co do reszty, to jak to szło? "Wyłącz TV, włącz myślenie"? Nie idźmy z tematem w czystą politykę. My jako konsumenci jak najbardziej mamy wpływ. To że małe sklepy padają, to wina tego że nikt w nich nie kupuje, bo w marketach jest taniej. Inne podatki niczego by tutaj nie zmieniły, bo duży może więcej, w tym stosować presję ceny na dostawcach. Zobacz jak się zmienia model sprzedaży ubrań, butów. Tradycyjne sklepy się wykruszają, bo w sieci jest taniej, bo można bez problemu zamówić kilka rozmiarów i odesłać. Czynnik jest wspólny - bo jest taniej. Ali, Temu i podobne to kolejny krok w tym samym kierunku. Piszesz o systemie, ale masowo kupując na tych chińskich platformach wpada się w kolejny, taki który opiera się na kradzieży technologii, niewolniczej pracy i cenach dampingowych. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi