Przecietny Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Moje doświadczenie z detkami tpu ridenow to ok 500-600km. Mialem zamontowane wersję 28 cali waga ok 41 i 45 g do opon 45 mm. W pierwszej chwili wrażenia pozytywne zwłaszcza, że zszedłem z waga 350 gramów. Komfort wydawał się także nieco większy ale może tylko się wydawał. Do tej pory bez problemów z tylną, trzyma ciśnienie i służy dzielnie dalej ale przednia przebiła mi się po ok 200 km. Po pierwszym klejeniu łatka nie trzymała, po drugim powoli ale także przepuszczala jakby klej nie był wystarczająco mocny, później spróbowałem użyć klasycznego kleju do detek butylowych i szybko okazało się, że to nie działa😂😅. Kolejna latka do wyrzucenia, po kolejnych próbach zużytych 8 latkach, ostatecznie poszło to na dobę w imadło i wygląda na to, że trzyma ale póki co boję się założyć😅. Na pewno to nastąpi ale na jakiejś krótszej trasie. Nie wiem czy to felerne łatki czy pechowa dętka do tego nie miałem wcześniej doświadczenia z klejeniem, nigdy tego nie robiłem więc może jestem w tym noga😅. Na swoją obronę mogę powiedzieć, że jak skleiłem butylową też pierwszy raz to działała i z powodzeniem pokonała nieco ponad 100 km na różnorodnym terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowane) Ja już kilka razy kleiłem łatkami dętki Cyclami, póki co łatki dobrze trzymają. Edytowane 13 godzin temu przez michalr75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu @Przecietny kup cement do klejenia TPU firmy TipTop. Łatki wycinam ze starych dętek TPU. Klei od strzała i nigdy żadnych problemów. Aha ..... przed klejeniem miejsce trzeba jak i łatkę przelecieć izopropylem. Są takie malusie do odkażania w aptece do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @peciodzieki za dobre rady, na pewno się przydadzą, internet podpowiada mi ten produkt z linku nizej czy o to chodzi? https://wulcar.com.pl/pl/p/Klej-do-detek-TipTop-Cement-SVS-VULC-14ml-10g/6467 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 12 minut temu Udostępnij Napisano 12 minut temu (edytowane) @Przecietny 🫣 Panie kochany ..... absolutnie nie ten klej. Tym z twojego linku kleisz łatki w dętkach butyl / latex. Do TPU masz ten klej https://sklep.tiptopol.pl/wulkanizacja/klej-camplast-cement-6-g-do-naprawy-materacy-basenow-i-sprzetu-turystycznego.html?srsltid=AfmBOoqeHFNpjBdAwcLw7pJollcBw7EafQByEdItvA0WMFgMDixl6Bx4 Przy klejeniu musisz uważać jak łatkę przykładasz bo nie możliwości korekty . Dętkę TPU najlepiej na kolanie "naciągnąć" żeby się fałdy nie robiły w klejonym miejscu i sru cała procedurka ..... odkażanie miejsca zabiegu , nanoszenie kleju , odczekanie chwilki, przyłożenie łaty, docisk/rozprasowanie i "leżakowanie" paru minutek aby pacjent doszedł do siebie po operacji. Edytowane 6 minut temu przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi