WujekPrimo Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Jaki uchwyt na telefon montowany na kierownicy do 50 zł warty jest uwagi? Zależy mi na stabilności oraz wytrzymałości, nie chce torby tylko coś jak te z gumą żeby telefon nie był zakryty Mój telefon to samsung galaxy a70 Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Używam takiego „imadło „ na dwóch prowadnicach jeżdżę po szutrach. polnych drogach. leśnych ścieżkach .asfaltach .rowerem bez amortyzacji . nigdy nie zgubiłem telefonu nigdy nie odpadł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego GUB G-85, ten w.w. z Decathlona to rebrand właśnie tego uchwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Ochy i achy skończą się jak wydzwonisz w ten wynalazek klatką piersiową. Tego typu uchwyty to zbrodnia przeciw ludzkości. Zastanawia mnie czy na kierownicę w samochodzie też byście to sobie zamontowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego (edytowane) GUB-G85 niezawodny od lat. @Maciek.BNie, w samochodzie preferuję ładowarkę indukcyjną na kratkę i uchwyt od Samsunga na szybę. Edytowane 17 Lutego przez Donayo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego 8 minut temu, Maciek.B napisał: Zastanawia mnie czy na kierownicę w samochodzie też byście to sobie zamontowali? 1. Kierownica w rowerze nie obraca się o 1000 stopni 2. Kierownica w rowerze nie jest wyposażona w poduszkę powietrzną. Pomijając oczywiście, że telefon na kierownicy to wiocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego 8 minut temu, Maciek.B napisał: Ochy i achy skończą się jak wydzwonisz w ten wynalazek klatką piersiową. Tego typu uchwyty to zbrodnia przeciw ludzkości. Zastanawia mnie czy na kierownicę w samochodzie też byście to sobie zamontowali? Po co zaraz takie czarne myśli odpukać jeżdżę rowerem kilkanaście lat nie pamiętam gleby żebym zaliczył , na szczęście , druga sprawa jakbym uprawiał jakieś zjazdy , jeździł w ciężkich warunkach może bym sobie takiego ustrojstwa na kierownicy nie założył . ale ja uprawiam kolarstwo romantyczne jeżdżę w miarę spokojnie korzystam z nawigacji na telefonie , rozglądam się po okolicy , no mam nadzieję że moja klate się z tym uchwytem nie zetknie . 7 minut temu, Mihau_ napisał: telefon na kierownicy to wiocha Dla jednych wiocha dla innych przydatna rzecz , według uznania . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Dokładnie, poza tym nawet jeśli wydzwonię to w telefon, który będzie w tym uchwycie. Myślę, że lepsze to niż wydzwonienie w kierownicę, licznik, dzwonek, lampkę czy jakikolwiek inny, mały powierzchniowo, ostry lub kanciasty gadżet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Zmierzam do tego, iż jaracie się tym, że ten uchwyt jest fajny, bo jest super mocny. I owszem, moje pierwsze wrażenie też takie było, do momentu kiedy uświadomiłem sobie co się dzieje w momencie naszego kontaktu z takim za mocnym uchwytem. Kolejna kwestia jest taka, iż to, że telefon bardzo dobrze się w nim trzyma, też nie jest jednoznaczną zaletą, bo w przypadku choćby lekkiego uderzenia, czy trącenia telefonu wolałbym, aby złamał się uchwyt za 30 zł niż telefon za 3000 zł. A to, że mam takie czarne wizje wynika z tego, że miałem sporo wypadków na rowerze, ale przede wszystkim jako nastolatek wydzwoniłem zębami w kierownicę gdy złamała mi się korba - jakimś cudem skończyło się jedynie na szyciu dziąsła. Nie chciałbym wtedy mieć takiego uchwytu na kierownicy. Ale ok. to był ekstremalny przypadek, natomiast zmierzam do tego, że aby nadziać się na kierę nie trzeba mieć wypadku, a wystarczy jedynie, że przy mocniejszym depnięciu na pedały, przeskoczy łańcuch w lekko zużytym napędzie, lub po prostu się zerwie, co przecież może się zdarzyć. Jak już tak bardzo chcecie to montować, to przynajmniej nie przykręcajcie tego za mocno, aby przy kontakcie ten uchwyt miał szansę się przekręcić ratując Was i telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Ja mam coś takiego: To jest plastikowe i się złamie jak w to przywalisz klatą więc jest bezpieczniejsze 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Używałem swego czasu tego uchwytu z 2-giego posta. Nie tylko na kierownicy da się go montować ale można również na mostku. Chodź nie do końca mi pasowała tak alternatywa. Jeśli się nie szaleje rowerem to się taka alternatywa sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego (edytowane) Gear lock czyli obrotowy albo coś podobnego konkurencji z „‚kejsem” pleckami do telefonu . Wada - więcej kosztuje, ale są szanse kupić okazyjnie ( cierpliwość ) gear locka mam . Trzeba subtelnie montować ( wersja z wysunięciem) dopasowując redukcję dokładnie pasującą. Tworzywo się bowiem nie ugnie i można zepsuć Edytowane 18 Lutego przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego Najlepsze możliwe mocowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego (edytowane) Fajnie, ale autor tematu pyta o uchwyt do 50 a nie 150 zł. W czym jest lepszy od w.w. GUB'a też do końca nie wiem - po 1 etui idzie na straty po przyklejeniu tego szpeju z magnesem, mocniej od GUB'a to to nie będzie trzymać, no i montaż tylko na kierownicę lub na mostek gdzie w przypadku GUB'a możesz założyć tutaj i tutaj. Edytowane 18 Lutego przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego To pierwsza i ostatnia odpowiedź w tym temacie powinna brzmieć: Żaden Dokłada zaledwie 20 zł i już ma przyklejkę na plecki swojego telefonu czy kejsa, a później wystarczy dokupić uchwyt na kierownicę, czy mostek https://www.fidlock.com/consumer/en/vacuum-uni-phone-patch/vc-1600 Trzeba wziąć poprawkę na to, że taki uchwyt posłuży przy kilku następnych telefonach, więc pytanie czy nie warto zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego U mnie posłużył przy 1 tel. Drażniło mnie to montowanie i zdejmowanie telefonu do robienia zdjęć na trasie i obsługi nawigacji. I jeszcze inne rzeczy z czasem wyszły dlaczego jednak to rozwiązanie nie jest do końca takie fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego Dla mnie takie uchwyty, gdzie trzeba mieć specjalny case albo coś na case przyklejać odpadają totalnie. Nie wyobrażam sobie ani nosić na co dzień telefonu w takim, ani specjalnie zmieniać case jak idę na rower. GUB rządzi i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego Chyba nie zrozumiałeś idei tego rozwiązania. Jest totalnie odwrotnie! Jeżeli masz iphone, albo jakiegoś galaxy S to kupujesz dedykowany case i używasz go na codzień, bo poza kółeczkiem na pleckach (nie ma tam żadnego zatrzasku) niczym się nie różni od przeciętnego etui. Jeżeli zaś masz inny telefon to naklejasz płaską przyklejkę, która też jakoś strasznie źle nie wygląda i używasz tego na codzień - nic nie przekładasz, nic nie wymieniasz. Podchodzisz do roweru - wyciągasz tel. z kieszeni - przytykasz do uchwytu, a reszta dzieje się sama. Chcesz zrobić zdjęcie to go zdejmujesz z roweru dosłownie w ułamku sekundy. Wsiadasz do samochodu - robisz to samo. NIE ISTNIEJE bardziej praktyczne i szybsze rozwiązanie. Kiedyś na próbę rzuciłem samym casem w uchwit i jak dobrze wycelujesz to da się w ten sposób zaczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego I kejs do garkocka ma ramkę ciut bardziej chroniącą ekran i telefon, do robienia zdjęć nie ma wygodniejszej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, Maciek.B napisał: Chyba nie zrozumiałeś idei tego rozwiązania. Jest totalnie odwrotnie! Jeżeli masz iphone, albo jakiegoś galaxy S to kupujesz dedykowany case i używasz go na codzień, bo poza kółeczkiem na pleckach (nie ma tam żadnego zatrzasku) niczym się nie różni od przeciętnego etui. Zrozumiałem doskonale. Case bezbarwny albo żaden, kółeczko na plecach eliminuje case całkowicie. Poza tym w życiu bym nie kupił etui za tyle siana. A w samochodzie to ja mam uchwyt magnetyczny z ładowarką indukcyjną - zdecydowanie wygodniejsze rozwiązanie, bo nie muszę nic podłączać, żeby ładować telefon. Każdy ma swoje ulubione uchwyty i tyle, ja lepszego dla mnie niż GUB nie znalazłem. Edytowane 18 Lutego przez Donayo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi