Scoobek Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego (edytowane) Siemano. Myślałem posmarować czymś opony, żeby się nie brudziły no i też elegancko na czarno prezentowały. Olej silnikowy, czy pasta do butów? Tylko pasta do ubrudzi białe napisy na oponie, więc tutaj minus. Jakieś pomysły na inne specyfiki sprawdzone? Edytowane 17 Lutego przez Scoobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Najlepiej olejem rzepakowym! A dla dodatkowego efektu jak wysmarujesz obręcze w kołach i dyski hamulcowe to całe koło będzie się super prezentowało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Wd 40 , działa jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Pasta do butów a napisy pastą do zębów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Jeśli już to same boki jakimś dressingiem do opon, ale w sumie mało w tym sensu. A jak przypadkiem posmarujesz bieżnik to będziesz jeździł jak na lodowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scoobek Napisano 17 Lutego Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego Chcę czymś je opędzlować, bo nie chce mi się szorować z błota po każdej trasie, a wkurza mnie ten brud. A wosk do auta? Próbował ktoś? Od spodu to myślę, że problem byłby tylko przez pierwsze kilka kilometrów, później zwyczajnie się zedrze, a w rowkach zostanie i tam też błoto nie będzie przywierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Donayo Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego No to nic lepszego niż dressing nie znajdziesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scoobek Napisano 17 Lutego Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego @Donayo dzięki, kupię sobie jakiś na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego To rower do jeżdżenia czy oglądania??!! 😳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scoobek Napisano 17 Lutego Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego Na tym forum ludzie dętki ważą, żeby kilka gietów zaoszczędzić, a ty się śmiejesz z tego, że chcę mieć czyste opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego (edytowane) Godzinę temu, Scoobek napisał: Chcę czymś je opędzlować, bo nie chce mi się szorować z błota po każdej trasie, a wkurza mnie ten brud. A wosk do auta? Próbował ktoś? Od spodu to myślę, że problem byłby tylko przez pierwsze kilka kilometrów, później zwyczajnie się zedrze, a w rowkach zostanie i tam też błoto nie będzie przywierać. Tak sobie myślę. Nie powiązałeś faktów i nie wyszło Ci, że opona jest odpowiedzialna za przyczepność roweru do podłoża? Jak myślisz, jak coś się nie klei opony, to przypadkiem nie jest ona śliska? 5 minut temu, Scoobek napisał: Na tym forum ludzie dętki ważą, żeby kilka gietów zaoszczędzić, a ty się śmiejesz z tego, że chcę mieć czyste opony? Bo Twój pomysł jest najwzyczajniej w świecie niebezpieczny. Ja myję nowe opony wyjęte z pudełka, bo czasami mają na sobie resztki z procesu produkcji, A Ty chcesz je nabłyszczać. Wiesz że jak coś się błyszczy, to jest nazwyczajniej w świecie śliskie? Wiesz że opona styka się z podłożem także miejscami "między rowkami"? O profesjonalnych środkach jakich chcesz użyć, nawet nie wspominam. Edytowane 17 Lutego przez Krypto.Szosowiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 17 Lutego Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lutego Eee tam, mi rok temu czymś opony wyczyścili w serwisie tak, że wyglądały lepiej niż nowe, ale co to dokładnie było, to nie mam pojęcia (jakiś ładnie pachnący nabłyszczacz po myciu), bo się na nich obraziłem za niedoróbki, i z nimi nie gadam. Fakt, że łapały przez jakiś czas mniej brudu 3 godziny temu, Scoobek napisał: Na tym forum ludzie dętki ważą Niektórzy nawet powietrze w oponach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego Można nabłyszczyć ścianki opon i są do tego lepsze preparaty, niż pasta do butów. Kto w ogóle na to wpadł? Za to dotykanie bieżnika, to pomysł na problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego @Krypto.Szosowiec Kto na to wpadł......dwóch takich co chciało "kabana napastować". A za lubieżne dotykanie bieżnika można można zostać oskarżonym o molestowanie. K2 Bono Black, CX80 Tire Protector to jedne z tańszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seawolf688 Napisano 19 Lutego Udostępnij Napisano 19 Lutego jest jeszcze takie coś https://bikebysg.pl/dressing-do-opon-tire-dressing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi