Pjoter12 Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Witam. Mam pewien problem. Zamówiłem sobie napęd GRX 2x12 do mojego gravela. Ale niestety zbyt wiele modeli piast 135mm, które obejmą kasetę 12rz nie znalazłem. Problem jest taki że kupiłem kasetę z mocowaniem HG a piastę mam na micro spline. I zastanawiam się czy mogę w jakiś sposób wymienić ten bębenek. Osobiście nie znalazłem nic co by pasowało do mojej piasty. Kaset micro spline 11-36 też nie znalazłem. Czy wychodzi na to że musze teraz cały napęd wymienić na napęd 1x12 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Co to za kaseta ? Najprawdopodobniej koło do przeplecenia na nowej pieście. A tak z ciekawości , po co Ci 2x12 w gravelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego Do tej piasty nie ma bębenka innego niż microspline. Jeśli na tyle masz przerzutkę RD-RX820 to pełnoprawnego 1x12 z tego nie zrobisz. Jeśli już masz graty do 2x12 to musisz wymienić tylną piastę na taką z bębenkiem HG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego Nie tak szybko z każdym HG , bo 12 sp 11-36 to mi wygląda na kasetę szosową . Czyli bębenek road, dla piasty MTB na QR czyli kombinacja level advanced . Na szybko to przychodzi mi na myśl DT 350 ( 135 albo 142 ) z bębenkiem road i end capami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi