Bartoszkl Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Dziś nadszedł czas wymiany łańcucha i podczas wkręcania na chwilę zdjąłem skuwacz i zauważyłem takie coś. Kręcić dalej czy udać się do serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokio04 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Wczoraj miałem podobny problem i też tak jak ty przerwałem bo mi ciężko szło. Poprawiłem ustawienie skuwacza i poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartoszkl Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego W jakim sensie poprawiłeś ustawienia skuwacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Miałem to samo ja wyżej w postach w moim skuwaczu jest naprzeciwko „bolca „ co wypycha lub wypycha pin taka tulej którą powinienem lekko wykręcić żeby dotykała tą blaszkę ogniwa wtedy dobrze by wszedł pin .ja jej nie wykręciłem żeby dolegała do ogniwa i miałem sytuację taką jak wy wyżej i założyłem spinkę nie ryzykowałem ponownego skuwania lub jazdy tak jak jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartoszkl Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego Próbować dokręcać to czy lepiej do serwisu zajechać żebym nie zepsuł niczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolta Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Próbowałem ale już całość nie doszła jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokio04 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego (edytowane) Tak jak napisał kolega wyżej, popraw ustawienie skuwacza i spróbuj jeszcze raz powolutku. Będzie duży opór na początku, ale za chwile wejdzie na 100%. Nie wiem jeszcze jaki skuwacz masz, bo ja miałem kiedyś taki ze mnie szlag mało nie trafił. Kupiłem lepszy firmy Prox i nie mam problemu. Jest jeszcze inne wyjście - kup spinkę do łańcucha to już na pewno załatwi sprawę. Tylko pamiętaj żeby kupić odpowiednią spinkę do grubości łańcucha. SKUWACZ DO ŁAŃCUCHA ROWEROWEGO PROX YC-325SC 7-11 RZĘDÓW Z DOCISKIEM - YC-325SC - 11237243118 - Allegro.pl Edytowane 15 Lutego przez tokio04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartoszkl Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego (edytowane) https://www.rowerzysta.pl/klucz-do-lancucha-azimut-kl-9724d-wypinacz Ja mam ten skuwacz i żałuję że nie dopłaciłem do lepszego bo szału można dostać i łańcuch ledwo wchodzi w wyznaczone miejsce, trzeba kombinować. Tylko jakbym chciał zamienić na spinkę to jak wyjąć ten pin? Edytowane 15 Lutego przez Bartoszkl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokio04 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Tak to jest ten który mi tez szkód narobił , w końcu trzpień pękł i po robocie. Skoro łańcuch jest nie skuty, połóż ten odcinek na jakiejś nakrętce lub dwóch i gwoździem i młotkiem wybij ten pin i po kłopocie. Pamiętaj żeby kupić spinkę do odpowiedniego łańcucha (np.6-7 rzędowego) nie wiem jaki masz ale to ważne. Polecam na przyszłość ten skuwacz z mojego linku jest naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartoszkl Napisano 16 Lutego Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego Następnym razem kupię jakiś porządny a nie badziew jak teraz. Co do spinki to z jednej strony pod palcem czuć że wystaje lekko pin ale w ogóle nie idzie tym skuwaczem. Spróbuję z tym gwoździem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego A Ty przypadkiem nie wciskasz tego odwrotnie? Swoją drogą, w czasach gdy spinki łańcucha ma każdy sklep w okolicy i kosztują kilka złotych, skuwanie łańcucha to czysty masochizm. Spięty łańcuch nie ma absolutnie żadnej przewagi nad takim ze spinką. Po co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego No przecież, że odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokio04 Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego No niby tak, ale to by znaczyło że albo fabrycznie jest źle założony, albo autor postu "przebił" pin na drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego W Shimano przy rozkuwaniu wyjmuje się cały Pin. Potem wkłada się nowy, który jest zawsze dołączony do łańcucha. Te rowki służą do tego, że się go ułamuje po wprasowaniu. Najlepsze jest to, że wystarczyło otworzyć instrukcję łańcucha. Coś mi nawet świta, że w wersji OEM także jest naklejka co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartoszkl Napisano 16 Lutego Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego Jak go kupiłem to w samej folii był bez żadnej naklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego Pin w drugą stronę, wpychasz go płaskim końcem więc masz szansę na to co się stało. Wypchnij go, zobacz czy zewnętrzne blaszki nie są odkształcone, jeśli są - załóż spinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokio04 Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego Ciekawe rozwiązanie z tym ułamywaniem pina. Czyli jak zakładamy łańcuch Shimano koniecznie trzeba zwrócić uwagę na to , którą stroną wypchamy pin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi