tomlip1 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Witam serdecznie. Wpadł w moje ręce rower z uszkodzonym napędem elektrycznym. Chciałbym go przerobić na zwykły rower ponieważ szkoda mi takiej ramy. Na razie muszę wymienić suport jednak nie mogę znaleźć pasującego do mufy 68mm długości i 33mm średnicy wewnętrznej. Oś korby w oryginale miała 152mm długości. Z mufy wycisnąłem uszkodzoną tuleje 82mm długości widoczną na ostatnim zdjęciu. I tutaj potrzebuję Waszej pomocy. Jaki suport dobrać? Wydaje mi się, że problemem może być tutaj średnica wewnętrzna mufy. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Uuuu. Ale pokrak. Nie wiem czego tu może być szkoda, ale na pewno nie ramy Wymiary to ma takie jak standardowa mufa pod wkład z gwintem angielskim, tylko przed gwintowaniem. Raczej nie znajdziesz czegoś takiego. Podejdź do jakiegoś serwisu, który ma gwintownik do muf i niech to zobaczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Może uda się tam wcisnąć taki patent: Mufa musiałaby mieć minimum te 33,7 mm, by dało się taki suport zamontować. Zawsze można ją trochę obrobić rozwiertakiem, a po druciarsku to może nawet pilnikiem lub dremelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi