booster321 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) Witam. Z racji zbliżającego się sezonu planuję kupić rower. Przeznaczenie to głównie asfalt (50%), ubite ścieżki rowerowe oraz ubite leśne drogi, teren płaski ( kujawsko-pomorskie).Trasy 20-30km,w weekend 100-200km. Jeździłen trochę pożyczonym rowerem krosowym I jednak amortyzator jest mi zbędny. Myślałem o gravelu lecz chyba budget trochẹ za mały na coś wartego uwagi. Pomyślałem więc o fitnesie, i pojawił się Felt Verza Speed 20 za 2900zł https://www.centrumrowerowe.pl/rower-fitness-felt-verza-speed-20-pd38838/ Czy rower ten jest wart zainteresowania, czy znajdzie się coś ciekawszego do 3000zł lub wartego dołożenia "kilku złotych "? Pozdrawiam Edytowane 14 Lutego przez booster321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Każdy jest warty zainteresowania jeżeli będzie dla Ciebie wygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Chyba będzie Ci ciężko znaleźć coś lepszego od tego Felta w tej cenie, rowery w tej cenie mają gorsze napędy (często 2x8 Claris, 2x9 Sora albo 1x10 MicroShift) i aluminiowe widelce a tu masz 2x10 Tiagrę (pierwszy porządny napęd szosowy w ofercie Shimano) i karbonowy widelec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booster321 Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego Planowałem w zeszłym roku zakup polecanego Treka Dual Sport 2 gen 4 jednak tak jak pisałem wyżej rower krosowy skreśliłem. Nie znam się aż tak na rowerach ale właśnie Felt mnie zainteresował ze względu na napęd. Czy reszta komponentów jest ok, czy jednak są elementy na które początkujący nie zwraca uwagi a są słabe lub generujące niepotrzebne koszty w niedalekiej przyszłości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Gdzieś musieli się spiąć pod względem finansowym więc coś musi być budżetowego, pewnie tradycyjnie koła i piasty, może rama też tania i ciężka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego Tam nie ma nic budżetowego, rower waży 11, katalogowo kosztuje 1300 dolców Po prostu cena na cr jest nie do przebicia a skąd się wzięła to już chyba nie powinno nas interesować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1988 Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego A co powiedzą Państwo w kwestii rozmiaru? Jestem na granicy 54 i 56. Mam 177 cm wzrostu i przekrok ok. 82cm. Dodam że do tej pory jeżdżę na Krosie Pulso 2 rozmiar M. Felt w rozmiarze 54 wypada na nieco dłuższy. Na Krosie nie jestem w stanie ustawić wygodnej pozycji. Merida Silex 400 w rozmiarze M poprzedniej generacji z 2023 przy Pulso jest ogromna. Na niej jeździ mi się lepiej. Ale też chyba nie jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1988 Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego Wracam z tematem, kupiłem jednak rozmiar 54 do wzrostu 177cm. Jest minimalnie większy od Krossa Pulso, Już nie haczę butem o koło. Generalnie w porządku, górna rura mocno opada więc robi wrażenie mniejszego niż jest. Ciężko trochę sięgnąć po bidon z pionowej rury. Napęd działa bardzo sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi