Roballinho Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) Chciałem młodemu kupić amortyzator, bo aktualnie jeździ na sztywnym alu-carbonie. Mam kilka typów, ale nie wiem na który się zdecydować. Powinien spełniać następujące kryteria: Tłumienie – powietrze/olej, sterówka 1 1/8, koło 26", haki otwarte 9 mm, skok 80-100mm, waga do 1800 g, cena max 700 zł. Te kryteria bardzo mocno zawężają wybór, bo zostaje mi chyba tylko sprzęt z drugiej ręki. W związku z tym myślę nad którymś z poniższych modeli: RS Reba RS Recon Suntour Raidon Suntour Epixon Manitou R7 Manitou Scareb Jeździec waży jakieś 40-45 kg. Który z powyższych jest mało awaryjny, tani w serwisowaniu i byłby dla niego dobrym wyborem? Ca co powinienem zwrócić uwagę kupując używany amortyzator? A może jest coś jeszcze w obiegu, co spełnia moje kryteria? Edytowane 14 Lutego przez Roballinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 14 Lutego Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego Reba jakaś z Motion Control. Niezawodny amorek, prosty i tani w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Najlepiej byłoby kupić niechciane już na promocji 27,5 i zrobić mulett'a albo po prostu wsadzić koło 26 do takiego widelca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Na pewno żadnych Sranturów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) Fox 32, tylko wersja bez talasa, da się kupić za ~600zł, do tego nowe uszczelki kurzowe za stówkę, ewentualne jakieś oringi, ale to groszowe sprawy. W zależności od rocznika, możesz mieć tłumik z otwartą kąpielą olejową, albo z bladderem (coś jak charger od RSa) który zapomniałem jak się nazywa. Foxy z lat 2008-2010 w tych cenach mają proste sterówki, a do tego w środku są mega dobrze wykonane. Także wystarczy pilnować, czy anoda nie jest wytarta i można śmiało iść w foxa. A jak nie, to RSy z tamtych lat też są bardzo wdzięczne, chociaż tłumiki będą słabsze, taka reba z motion control nie ma startu do foxa RL / RLC Suntoura odpuść, tam co chwile trzeba coś poprawiać i wymieniać a i tak działa tak sobie. Mańka nigdy nie miałem, ale tłumik ABS jest raczej dobrze oceniany oraz prosty w serwisie. Edytowane 14 Lutego przez akkwlsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego Napisz na prv, chyba wiem kto może mieć Rebę nową do Twojego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi