Netper Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Cześć wszystkim. Posiadam leciwy rower trekking, który ma z przodu wyrobiony amortyzator RST bez blokady. Szukałem sztywnych widełek, które umożliwiałyby mi zamocowanie tarczy hamulcowej, błotnika i światła (jak na zdjęciu) lecz takich nie znalazłem. Problem jest także z widelcem amortyzowanym z blokadą by podpasować. Pojawił się pomysł (być może mało rozsądny), aby zablokować widoczny amortyzator na stałe. Kompletnie nie mam pojęcia jak to zrobić. Być może ktoś coś takiego kombinował i podpowie? A może jakiś inny pomysł? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Odkręcić górne korki i zalać betonem. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego tam jest 1 1/8 ? poszukaj sobie XLC BF-A02, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netper Napisano 13 Lutego Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego Tak tam jest 1 1/8 natomiast XLC BF-A02 z tego co widzę ma piwoty, a brak mocowania pod tarczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego https://forcebike.pl/produkt/kod-13950-force-mtb-26-widelec-carbonowy-445-mm/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raven82 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 3 godziny temu, Netper napisał: brak mocowania pod tarczę. ech sorry, dałbym se łeb uciąć że ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netper Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 13 godzin temu, pecio napisał: https://forcebike.pl/produkt/kod-13950-force-mtb-26-widelec-carbonowy-445-mm/ Ten wcale nie pasuje. Goły i koło 26. Potrzebuję na 28 do trekkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateoJazz Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Mosso M5L z Ali, najdłuższy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netper Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego Fajny. Tylko takiego mocowania pod tarczę nie znam. Na zdjęciu to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego W tym Mosso masz mocowanie obecnie standard czyli PM .Są adaptery przejściówki jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netper Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego A mógłbyś mi podesłać linka do takich przejściówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateoJazz Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Na zdjęciu słabo widać ale chyba masz standard IS a mosso ma PM. Wpisz w goglach - adapter PM IS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netper Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego Niestety adapter jest tylko widelec IS - tarcza PM, w drugą stronę takich nie ma by podpasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Inny zacisk na linke to kilkadziesiąt zł. Z montażem problemu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi