tobo Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) Ano taki że problem dotyczył łańcucha KMC, a takowy ma autor. Obecnie można kupić podróby łańcuchów, szczególnie KMC i Shimano. Pytanie, czy ten, którego dotyczy problem, jest "legalny" czy nie. Sklepy od czasów covida były zmuszone zaopatrywać się w różny sposób, i przypuszczam z pewnym prawdopodobieństwem, że część towaru oferowanego w tym czasie nie pochodziła ze źródeł w stu procentach prawilnych, bo wybór był albo taki, albo nic. Nie zdziwiłbym się, gdyby przynajmniej część sklepów, które zaopatrywały się w taki sposób, robiła to nadal. Tym bardziej, że kupiłem tych KMC kilka, i w normalnych rowerach napędzanych 100% nogami, takie problemy nie występowały. Więc można przyjąć, że na większość takich felernych produktów nie ma żadnych reklamacji. A udowodnienie, że łańcuch wyciągnął się szybciej, bo był podróbą, jest dyskusyjnie trudne, więc realnie problem może w ogóle nie istnieć. Nie mowiac o tym ze nawet sami sprzedawcy moga nie zwrocic uwagi na to ze dany lancuch jest podrabiany. A moja ogólna opinia o KMC jest taka, że zastąpiły u mnie Shimano, które w moim odczuciu niewiele mają wspólnego z jakością. Edytowane 14 Lutego przez tobo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Nadal to co piszesz, nie ma nic wspólnego z rzeczywistym działaniem oryginalnego łańcucha KMC. Zakładasz dwie rzeczy: 1. Podróba KMC jest taka sama jak oryginał, a patrzysz tylko na rozciąganie. Nie ma to sensu, bo liczy się także jakość wykonania. 2. Zakładasz że autor ma podróbę, bo Ty gdzieś coś tam kupiłeś i dodatkowo wyciągasz wnioski co do całego rynku. Nie mam uwag co do Twojego doświadczenia. Natomiast logiki w tym co piszesz brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi