KabiZ Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Witam, od około tygodnia-dwóch obserwuję wyciek mleczka Stans z opony Maxxis DHF 29X2.50WT EXO/TR (felga Giant AM29). Wyciek z boków opon, po obu stronach, na jednej stronie z trzech punktów, na drugiej stronie z dwóch punktów. Jeden punkt jest symetryczny - po jednej i drugiej stronie opony jest to ta sama 'wysokość'. Co ciekawe, wszystkie punktu wycieków są z 'wąsów' (nie jest to pewnie fachowa nazwa), wystających po bokach opon - ostatnie zdjęcie. Wycieki zarówno przy normalnym jak dla mnie ciśnieniu: 1.6[bar], jak i 3.2[bar] które dobiłem testowo teraz. Opona użytkowana rok czasu, w sezonie 2023 przejechane 1400-1500km (ostatnia jazda koniec października), w tym sezonie jedna runda 20km po mieście, trzy tygodnie temu. Opona oczywiście dopompowana przed wyjazdem Spotkał się ktoś z podobną przypadłością? Wada opony? Wykluczam raczej uszkodzenie spowodowane ostatnią jazdą po ścieżkach rowerowych i ulicach. Podziękowania z góry za udział w dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Jak to pierwsze zalanie mlekiem to normalna sprawa. Czasem opona tak puszcza do czasu aż mleko zalepi nazwijmy to umownie pory w niej samej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KabiZ Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego Mleko zalane rok temu - końcówka stycznia 2023. Od tego czasu nie było zalewane/dolewane nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Ale dolałeś świeże i czasem gdzieś tam minimalnie jeszcze przepuści. W niczym to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Normalne, u mnie też zaczęło wychodzić dopiero po jakimś czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KabiZ Napisano 18 Lutego Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego Dziękuję Panowie za odpowiedzi. Po kontakcie ze sklepem, w którym zakupiłem rower, została zgłoszona reklamacja. Jestem ciekaw odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego Po roku używania, to się oponę wymienia, a nie składa reklamacje... To tak trochę po Januszowemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KabiZ Napisano 18 Lutego Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego Jasne, z tym że sklep sam wyszedł z taką propozycją, także nie widziałem przeciwskazań do takiej czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi