bilbo_wayfarer Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Cześć! Proszę o radę odnośnie zakupu elektryka lub zestawu i roweru do budowy elektryka w przedziale cenowym 5 000 - 10 000 zł. Jestem posiadaczem szosy, złożyłem w życiu dwa rowery, więc poradzę sobie ze skompletowaniem elektryka. Nie mam jednak orientacji w osprzęcie do rowerów turystycznych, a o sterownikach do silników elektrycznych nic nie wiem. Proszę zatem o pomoc w znalezieniu czegoś odpowiedniego. Preferowałbym gotowca, ale z konwersją sobie poradzę. W tym drugim przypadku może to być Chińczyk, ale lepszej jakości, np. Bafang 750W do montażu w korbie lub lepszy. Oczywiście rower i taki zestaw powinny do siebie pasować bez kombinowania. Poproszę o rady z linkami do konkretnych stron/aukcji/firm. Cel: turystyczny rower elektryczny z tańszym, ale solidnym osprzętem do szybkiej jazdy na dłuższych trasach po asfalcie, szutrze i leśnych ścieżkach (100+ kilometrów dziennie) Wymagania: mocny silnik w zakresie 700-2000 W, żeby rowerem łatwo jeździło się na dłuższych trasach ze wspomaganiem z prędkościami 40-50 km/h; silnik zabudowany lub dołożony obok korby przyzwoita bateria zewnętrzna (niewbudowana w ramę) o pojemności 15Ah lub większej i z popularnymi zamiennikami na rynku, żeby móc dokupić drugą sterownik z trybami regulującymi moc silnika, a nie ograniczającymi prędkość roweru duże koła w rozmiarze 27''-29'' przyzwoity osprzęt podstawowy spośród tańszych opcji (kaseta, amortyzator przedni, przerzutki, hamulce hydrauliczne, koła) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Pomyliłeś Fora. Zbuduj, zarejestruj i jeździj po ulicach, bo to już nie będzie rower. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilbo_wayfarer Napisano 7 Lutego Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego Znam przepisy. Proszę o konkretne odpowiedzi, a nie wymądrzanie się jak Krypto.Szosowiec (w mieście na szosie nie przekraczasz 25km/h?). Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, czy te rowery z linków poniżej, przerobione na mocne elektryki są coś warte? Rower nr 1 Rower nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Jak chcesz przerobić krzesło na krzesło elektryczne to nie szukasz porady na forum dla stolarzy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Przekraczam. Natomiast nie jestem w stanie jechać 40-50 km/h Non Stop, przyspieszając bez wysiłku w tempie przyzwoitego samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 7 Lutego Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi