tequila51 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Cześć wszystkim, W dniach 06.03 - 15.03.2024 będę na Teneryfie. Planuję przejechać się gravel po tamtejszych szutrach premium oraz wypożyczyć rower szosowy na 2-3 dni i zwiedzić trochę szosę, przykładowo na wulkan. Chętnie pojeżdżę z osobami które będą przebywać na wyspie w tym samym czasie. Mam jeszcze pytanie do osób które już wcześniej odwiedziły Teneryfę. Jest to moja pierwsza wyprawa w to miejsce i mam obawy. W przypadku awarii zapuszczając się w głąb wyspy będę mial jakakolwiek szanse uratowania siebie w krótkim czasie? Czy jakakolwiek cywilizacja znajduje się gdzieś w pobliżu uczęszczanych tras? Nie chciałbym utknąć gdzieś na kompletnym odludzi bez zasięgu w telefonie. Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego To zależy gdzie się zapuścisz, ale po tych popularniejszych miejscach raczej ktoś się kręci. Trasy szosowe na Teide (i z południowego wschodu na zachód jak i Puerto de La Cruz) są super. Gravelowe dookoła także. Tylko musisz być przygotowany na spore przewyższenia. Czasami może być potrzeba zejścia z roweru, nawet uliczki asfaltowe potrafią mieć 25%+, strach zjeżdżać, szczególnie jak jest zakręt. Góry Anaga też trzeba zaliczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi