Skocz do zawartości

[do 1500zł] fitness

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Szukam roweru do rekreacyjnego jeżdżenia po mieście i okolicach. Dzisiaj natrafiłem na oferte roweru felt w cenie 999zł. Co o tym myślicie? Szukając nawet czegoś używanego trudno jest w tej cenie znaleźć coś ciekawego. Mam 195cm 90kg  

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-miejski-felt-verza-speed-50-pd36882/

Cytat

Szukając nawet czegoś używanego trudno jest w tej cenie znaleźć coś ciekawego.

No bo niestety ale 1000 złotych to dzisiaj żaden budżet na zakup roweru 

Cytat

Dzisiaj natrafiłem na oferte roweru felt w cenie 999zł. Co o tym myślicie?

Prosty, kompromisowy, w standardzie najtańszych rowerów 

Ogólnie za te pieniądze noże być, na plus że nie załadowali atrapy amortyzowanego widelca 

https://www.olx.pl/d/oferta/rower-riverside-700tr-CID767-IDJeYWh.html

Jestem zwolennikiem wyboru takiego roweru na podstawie odpowiedniego dopasowania, ale za te pieniądze...

No jest po prostu tak jak napisałeś - zajechane kible na olx wychodzą drożej :)

Twój post wygląda trochę jak nagonka na sprzedaż tego produktu, ale za 999 zł nie da się kupić sensownego roweru dla dziecka, a ten felt za te pieniądze jest sensowny.

Ta promocja była już we wrześniu raz ( i to jest źródło odsprzedawanych roweró tego typu na olx)

https://www.pepper.pl/promocje/rower-miejski-felt-za-999-724200

W komentarzach można zobaczyć reczywiste zdjęcia rowerów (czarny, srebrny i zielona damka).

Z plusów na pewno kaseta a nie wolnbieg, prosty wygląd. Ciekawy jestem masy przy mniejszych wymiarach niby 12.5kg.. przy czym widelec niby dość ciężki hi-ten

a opony bardzo ciężkie (niby 850-900g szt..). Rozmiar opon wchodzący to niby max 700x38c. Jak jest naprawdę zobaczę jutro - zamówiłem wczoraj wieczorem - już wysłany (DPD) ma być u mnie jutro. U mnie ma być typowym bułkowozem do jazdy po mieście z możliwośćią przypięcia na 15 minut pod sklepem i zastąpić wykorzytywane do tego do tej pory retro-mtb (na exage500 lol :))

Mój Felt przed chwilą dostarczony. Pierwsze wrażenie ogólne pozytywne. na pewno również mogę potwierdzić iż tylny trójkąt jest dość wąski i znacząco szerszych opon - takich jak we współczesnych "progresywnych" gravelach raczej nie uda się zamontować.