baartosch Napisano 5 Lutego Udostępnij Napisano 5 Lutego Cześć wszystkim, Przymierzam się do kupna roweru na nadchodzący sezon. Może na początku jakieś informacje o mnie: Wzrost - 200cm waga - waha się 100kg-108kg Jeżeli chodzi o to czego oczekuje. Oczekuje roweru, który będzie sobie dobrze radził na szosie, w mieście oraz na krótkich odcinkach dróg gruntowych. Nie szukam roweru do lasu, na pola itp. Z tego co się orientuje oraz przeszukałem forum, interesuje mnie rower typu Gravel. Wpisałem, że kwota którą mogę przeznaczyć to 5000zł - wiadomo, będzie dobra propozycja za 3000zł - tylko na plus. Będzie trzeba dopłacić 1000zł, żeby jakość poszła bardzo do góry - wiadomo, dopłacę. Chciałbym, żeby rower był w miarę "wygodny", jakościowy, a także najlepiej ze sprawdzonej marki. Z niecierpliwością czekam na odpowiedzi, z góry za wszystkie dziękuje! PS: Obecnie bez roweru, ostatni kilka lat temu - jakiś rower górski ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 5 Lutego Udostępnij Napisano 5 Lutego Zainteresuj się pojęciem road+ i przejrzyj co producenci mają w ofercie tej kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 5 Lutego Udostępnij Napisano 5 Lutego Jechałeś lub chociaż siedziałeś kiedykolwiek na gravelu? Dobrze, że jako pierwszy parametr wybierasz "wygodny". A prawdopodobnie "w miarę" dopisałeś dlatego, iż zdajesz sobie sprawę z tego, że przy Twoim wzroście nie można za bardzo wybrzydzać. Wygodny jest oczywiście pojęciem bardzo względnym i dla wielu taka pozycja jaką oferują gravele będzie komfortowa, ale Twój spory wzrost i adekwatna do niego waga sprawią, że spora część obciążenia będzie szła na kierownicę, która jest oparta na sztywnym widelcu. Czy będzie on aluminiowy, czy z karbonu, to zawsze będzie sztywny. Dlatego zasugerowałbym jakiegoś fitnesa. Zobacz Spece z future shockiem - modele Sirrus. A jeżeli już gravel to Diverge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi