yepo1 Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego Cześć, Postanowiłem doradzić się na forum może ma ktoś jakieś zdanie i postara się pomoc. Nachodziłem się po sklepach i naczytałem ostatnio o propozycjach szosy w tym budżecie. Wszyscy sprzedawcy proponują coś innego i zachwalają. Aktualnie zastanawiam się nad trzema modelami. giant propel advanced 2 2024 rok, na 105 12 giant tcr advanced 2 trek emonda sl 5 Widziałem też w giancie promocje na tcr advancera 1 na 105 DI2, w cenie propela, jednak nie wiem czy chce sie pchać w elektronikę. Warto? Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie tych rowerów i może coś podpowiedzieć? Ewentualnie ma jakaś inna propozycję w tym budżecie? Rower nie musi być koniecznie areo jak propel. Nie chce endurance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego Tu masz Bianchi na niezłej obniżce, zostały już tylko rozmiary 530 i 570. https://www.peruffo.com/it/4487-38290-bianchi-oltre-race-shimano-105-r7120-12v-fulcrum-racing-818-db.html#/6-taglia_bici-530/1026-colore-ck16_irid_matt Giant na Ultegrze Di2 ale został tylko XL https://www.mount7.com/giant-tcr-advanced-0-2023.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego (edytowane) W Treku przepłacasz za gigantyczne, paskudne logo na całej dolnej rurze. Giant, to Giant - marka sama w sobie, a i rabaty można niezłe wyrwać. Nowa Orbea Orca też może być ciekawą propozycją. Warto popatrzeć na model przekraczający budżet, bo również można dostać niezły rabat. No i weź pod uwagę, że TCR i Propel to rowery do innych zastosowań. Propel to typowa szosa aero, sprawdzi się na płaskich, szybkich trasach. TCR za to jest rowerem o bardzo agresywnej naturze, typowo wyścigowej, aczkolwiek wbrew niej można z niego zrobić w miarę uniwersalną szosę. Edytowane 3 Lutego przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 23 godziny temu, yepo1 napisał: Ma ktoś jakieś doświadczenie w temacie tych rowerów i może coś podpowiedzieć? Ewentualnie ma jakaś inna propozycję w tym budżecie? Rower nie musi być koniecznie areo jak propel. Nie chce endurance. Masz w ogóle jakieś doświadczenia z szosą? Bo modele jakie bierzesz pod uwagę są raczej dla "świadomych" użytkowników a zestawienie ich razem wskazuje na to, że takim nie jesteś BTW jeśli chcesz coś na początek to wspomniana wyżej orca będzie fajnym wyborem, taka pośrednia geometria, pojeździsz 2 sezony i będziesz wiedział w którą stronę pójść z kolejnym zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yepo1 Napisano 5 Lutego Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Przeglądnę wszystkie propozycję. @Mihau_ Jeżdżę na baranku szosą oraz gravelem jakieś 6-7 lat, jednak był i są to sprzęty ze średniej/niskiej półki. Więc można powiedzieć, że coś tam pojeździłem 😝 Fakt, faktem jestem raczej użytkownikiem, który jeździ, nie interesuje się nowościami (poprawdzie zmieniam tylko dlatego szose, bo osprzęt mi wysiada i chce jakiś upgrade) dlatego byłem w paru sklepach i tam przestawiłem swoje wymagania, jak użytkuje roweru, gdzie, kiedy i ile jeżdżę. Dostałem takie propozycję od sprzedawców, którzy wyglądali na znających temat. Jednak jako, że były to różne salony i różne propozycję, wiec każdy zachwalał rower firmy, którą sprzedaję, wiec postawiłem dopytać tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal2008 Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego to może Giant Defy Advanced? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi