ZnowuNieDziala Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego Czesc, mam zagwostke jakie hamulce wybrać. Kupiłem nowy rower, odpowietrzenie, odtluszcanie nic nie dalo (robilem to pare razy spokojnie, potrafie) mam aktualnie tarcze shimano rt56 z przeznaczeniem na żywiczne według strony na internecie oraz Żywiczne klocki J05A na zacisku m8000. Czy są jakieś przecwiskazania aby nie używać klocków metalicznych (mam zamiar takie właśnie nabyć) na teorytycznie nie przeznaczonej do tego tarczy? Jeżeli rownież macie jakieś sprawdzone klocki na polecenie, chetnie skrozystam z rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Lutego Mod Team Udostępnij Napisano 3 Lutego Chyba hamulców nie dotarłeś, co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego No ale jakie są objawy? Jeżeli jesteś gdzieś tam w okolicy średniej wagi przeciętnego człowieka, nawet na tarczach których masz, te hamulce powinny być bardzo mocne. Co nie zmienia faktu, że zamiast klocków ja bym kupił dobre tarcze. Z Shimano to tylko XT lub XTR, nie niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego (edytowane) E tam. Nie dotarte i tyle. Tarcze masz średnie, ale z okładzinami żywicznymi powinny sprawnie działać. Oczywiście możesz założyć metaliczne. Edytowane 4 Lutego przez KNKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZnowuNieDziala Napisano 4 Lutego Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego Ważę 80kg, klocki docieralem 20 minut hamujac intensywnie seriami i powoli przez dlugi dystans. Sprawa wyglada tak, ze po odtlusczeniu i wgniataniu na sile klamkI delikatnie sie zatrzymuje ale juz po 5 hamowaniu zaczyna z powrotem okropnie pisczec i wyc. Glosnosc porownywalna do klaksonu samochodu XD. Rower kupilem uzywany i wedlug wlasciciela stal rok nieuzywany a wykladziny ma od poczatku jakies 2-3 lata do teraz. Przod zyleta, tyl juz nie za bardzo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Albo klocki do wymiany "bo tak" (co oznacza w przypadku szitmano że doszło do zmian chemicznych w okładzinie i żadne zabiegi nie pomogą) albo masz wyciek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego W dniu 4.02.2024 o 21:16, ZnowuNieDziala napisał: Rower kupilem uzywany i wedlug wlasciciela stal rok nieuzywany a wykladziny ma od poczatku jakies 2-3 lata do teraz. Odtłuść tarcze, wymień klocki, będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi