alexsob Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 (edytowane) Kupiłem w zeszłym roku nowy Marin Bobcat 3 no i właśnie rozsypał mi się wkład suportu po nie całym roku użytkowania (kupiłem 1.04.23). Nie wiem jaki tam był wkład suportu założony ze się w tak krótkim czasie rozsypał. Wiem ze korba wymaga os 122-123 ale nie wiem jaki powinien być drugi rozmiar os suportu. Mogę ta kwestie zostawić serwisowi ale wolałbym sam kupić. Może ktoś wie jaki mógłby być drugi wymiar os. suportu? Nie ma tych informacji w specyfikacji roweru. Edytowane 3 Lutego 2024 przez alexsob Cytuj
Rafał87 Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 musisz zmierzyć szerokość mufy suportu czy jest 68 czy 73mm tylko nie mierz z miską suportu która się osadza na mufie od strony napędu, i jak Ci wyjdzie 68mm to taki musisz wziać z długością osi taką jak potrzebujesz 122-123. Cytuj
alexsob Napisano 4 Lutego 2024 Autor Napisano 4 Lutego 2024 21 godzin temu, Rafał87 napisał: musisz zmierzyć szerokość mufy suportu czy jest 68 czy 73mm tylko nie mierz z miską suportu która się osadza na mufie od strony napędu, i jak Ci wyjdzie 68mm to taki musisz wziać z długością osi taką jak potrzebujesz 122-123. Dzięki za info jednak ciężko mi jest to prawidłowo zmierzyć. Do korby którą mam, polecany suport to Shimano un101 ale i tak występuje w 2 szerokościach 68 i 73 tak wiec kupie obie sztuki. Mój suport wygląda jak na zdjęciu ale mam nadzieje ze wypadający suport nie uszkodził mufy suportu. Cytuj
Rafał87 Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 przecież to łatwo zmierzyć od dołu, postaw rower do góry kołami i od spodu zmierzysz szerokość mufy, na jakiejs stronie widzialem że było podane 68mm ale lepiej to zmierzyc jeszcze dla pewności. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi