Roballinho Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego (edytowane) Kupiłem kiedyś dla ramy używany rower. Resztę osprzętu sprzedałem, a kilka klamotów zostawiłem, bo „przydasie”. No i nadszedł dzień, w którym postanowiłem dać nowe życie ww. pedałom, które u mnie nazywają się Revelation, ale zakładam, że jest to Wellgo, które tłucze z formy dla innych firm. Oznaczenie modelu na korpusie jest to samo. Ale do sedna. Rozebrałem je i od razu nabrałem podejrzeń, że czegoś brakuje. Wg mnie od strony napędowej powinna być jakaś tuleja ślizgowa, ja miałem wsunięty na oś oring. Jestem pewny, że ktoś już grzebał w tych pedałach, bo gniazdo hex w śrubie zasłaniającej łożysko było poharatane. Czy ktoś może potwierdzić, jakie dokładnie łożyskowanie mają te pedały, bo oprócz zabudowanego łożyska, w specyfikacji jest jeszcze oznaczenie PU. Podejrzewam, że to właśnie tuleja ślizgowa, ale wolałbym mieć pewność. Jeżeli tak, to czy kupno takiej tulei jest grą wartą świeczki? Czy w ogóle występuje jako część zamienna, a może jest jakieś druciarskie rozwiązanie? en.wellgopedal.com/products_detail_4_303.htm Edytowane 1 Lutego przez Roballinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi