Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@chopmaz jakiego masz Edka? 

Właśnie sprawdziłem na EE2 i wydaje się działać. 

Załadowałem jakiś kurs zapisany w EE2 i uruchomiłem aktywność. Następnie na telefonie na szybko w mapy.cz utworzyłem trasę, utworzyłem w mapy.cz plik gpx i wrzuciłem go do Garmin Connect Mobile, włączyłem BT i wysłałem kurs do EE2. Następnie w EE2 bez zatrzymywania aktywności przerwałem kurs, następnie wybrałem "znajdź kurs" i załadowałem ten, który przed chwilą pojawił się w urządzeniu.

O to chodzi? 

Ten ficzer nie działa natomiast dla apki Komoot zainstalowanej w EE2 przez Connect IQ. W czasie aktywności próba uruchomienia tej apki na urządzeniu kończy się komunikatem "Nie można uruchomić podczas rejestrowania aktywności" 

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@ViP3R tak z ciekawości podłącz Edka pod komputer i wejdź do folderu kursy. Zobacz w jakim formacie są zapisane.

A @chopmaz sądząc po firmware ma EE2.

Bo jak przerzucasz  kursy przez Connecta  to może  " transformować"  po swojemu do fita.

Edytowane przez pecio
Napisano

Panowie, ja robię tak że tworzę trasę w rwgps, później przez Connect IQ ładuje do nawigowania. Kiedy od razu ją ściagnę później wszystko śmiga, natomiast kiedy pominę download i chcę odpalić podczas zapisu trasy to nie da rady.

Zapisuje jako gpx

Napisano

@chopmaz  tak jsk pisałem  wyżej - wszystko będzie dobrze  ale musisz wrzucać do Edka bezpośrednio kursy zspisane w .fit.

Garminy nie czytają .gpx.

Jak wrzucasz przez ichniejszą aplikację to ona sobie konwertuje wszystko do" fit " i tak to zapisuje w stosownych katalogach.

Jak tworzysz kursy to większość aplikacj pyta jak finalnie  zapisać . Podawaj , że w .fit.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

@KSikorski, to na pewno. Chodzi mi bardziej o sytuację jak sobie gdzieś jadę, widzę jakąś ciekawą dróżkę (przynajmniej z początku 🙂) i zerkam na ekran jak ona wygląda.

Edytowane przez chudzinki
Napisano

To raczej wystarczy żeby się zorientować czy w ogóle bywa przejezdna i tyle.
Niemniej można mu podczas wyznaczania trasy nakazać stosowanie się do mapy popularności. Wtedy raczej nie wywiedzie na manowce.

Napisano (edytowane)

Na podstawie jazd użytkowników Garmina wrzuconych na ichniejsze serwery. Te wszystkie jazdy  wrzucane na konta są mielone przez Garmina .😁

Takie sugerowanie się  trasą  na podstawie  heatmapy   w zeszłym roku    doprowadziło  mnie  do stanu     gdzie  tylko myślałem jak temu   XXXX (wypikane)  urwać  XXXXX( wypikane).

Ja to mam wyłączone.

Edytowane przez pecio
Napisano (edytowane)

Czy jest jakiś sposób na wyłącznie oryginalnych punktów POI z mapy w Explore 2? Dorzuciłem swoje na podstawie pliku kml i właściwie chciałbym żeby tylko one się wyświetlały. Ewentualnie jakie alternatywne mapy (i jak) ściągnąć aby tych Garminowych POI nie było?

Edytowane przez kouczan
Napisano

Wczoraj w czasie jazdy przy temperaturze około 1 stopnia na ekranie EE2 pojawił się jakiś dziwny komunikat na kilka linijek dotyczący zbyt niskiej temperatury do czegoś tam. 

Niestety nie zdążyłem przeczytać całości. W podręczniku użytkownika nie znalazłem nic na ten temat. 

Wiecie może o co może chodzić? 

Napisano

@ViP3ROstrzeżenie ,że z powodu niskiej temperatury która ma wpływ na baterię może coś zostać wyłączone np.  ekran. Kolejna bezsensowna mocno wku....... funkcja  o której w Garminie prawie nikt nie wie.

@kouczan masz całe multum doskonałych serwisów mapowych do Garmina np.  https://garmin.opentopomap.org/    ,   https://www.freizeitkarte-osm.de/garmin/en/mitteleuropa.html  ,  itd.

• +1 pomógł 1