sky87 Napisano Poniedziałek o 12:50 Napisano Poniedziałek o 12:50 A czym się różni µLED od tego co mamy obecnie w edge (bez modelu 1050)? Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 13:14 Napisano Poniedziałek o 13:14 (edytowane) @sky87 w obecnych Edge (bez 1050) masz transfleksyjny MiP. W porównaniu MiP do µLED jest wielka przeogromna przepaść . Porównując to tak jakbyś się przesiadł z furmanki do Mercedesa S klasy. Apple się przymierzało do montowania µLED ale jak księgowi podliczyli finalną cenę za ich zegarek to zarząd przerażony zablokował wprowadzanie tego ekranu. Garmin jak faktycznie wprowadzi to tylko do urządzeń premium i cena podejrzewam skoczy o 200-300 USD. Zresztą zobaczymy w którym kierunku to pójdzie. Edytowane Poniedziałek o 13:16 przez pecio Cytuj
Serbi Napisano Poniedziałek o 16:52 Napisano Poniedziałek o 16:52 Cześć. Taki problem: mam starego Edge 130 plus (odkupiona używka) – za cholerę nie widzi go Express (probowałem podłacząć na 3 roznych kompach: i mac i pc). Nie chce tez dzialać uruchomienie w trybie pamięci masowej (wciśnięty przycisk Start przez 30 sec) Natomiast wszystko inne działa - Connect go widzi, trasy sie wgrywają bez problemu, nawiguje po kresce elegancko, ładuje sie przez usb, przez ładowarke (różnymi kablami, wiec to nie gniazdo chyba raczej). Ma ktoś jakis pomysł, co moze byc nie tak? W sumie to oprocz akualizaji oprogramowania nic wiecej w Exprss nie zrobie, ale mnie to denerwuje Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 17:52 Napisano Poniedziałek o 17:52 (edytowane) Do Connect wchodzisz z telefonu ? Zapewne tak. Przy próbie wejścia do Connect na komputerze przechodzisz przez Expressa. Zapewne nie masz sterowników Garmina USB i dla tego nie widzi szpejów podpiętych. Pobierz i zainstaluj tylko one są pod Windowsa ! https://www8.garmin.com/suport/download_details.jsp?id=591 Edytowane Poniedziałek o 17:57 przez pecio Cytuj
Serbi Napisano Poniedziałek o 18:28 Napisano Poniedziałek o 18:28 Mam Connecta i na tel i jestem zalogowany w przeglądarce. Connect "przeglądarkowy" widzi mojego 130+, ale Express (desktop app) juz nie... Sterowniki to nie to (na mac'u zreszta nie ma "sterowników" w windows'owym tego słowa znaczeniu). Mam tez Fenixa i zeby komp go widzial jako dysk usb, mam taki maly programik Android File Transfer - i działa z Fenixem, ale z 130+ juz nie. OS X nie widzi 130 wogole na magistrali usb. A jest inny sposob na aktualizację firmware niz przez Expressa? W sumie ten komputerek działa i nawiguje, tylko ma cholernie słabą baterię – wiec moze go po prostu wymienię na GeoID i bedzie spokój Tym bardziej ze używam g tylko do jazdy "po kresce" (mapowego garmina miałem, ale wolę breadcrumps niż mapy, bo musialbym stawać i okulary zakładać zeby na tej mapie coś zobaczyć) Cytuj
Maciorra Napisano Poniedziałek o 18:45 Napisano Poniedziałek o 18:45 Cytat A jest inny sposob na aktualizację firmware niz przez Expressa? Owszem, przez aplikację Connect na telefonie, ale mój 130 nigdy nie dał się tak zaktualizować, musiałem używać Expressa. Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 18:52 Napisano Poniedziałek o 18:52 (edytowane) Aha ty masz mac'a . To trochę komplikuje bo Garminy do niedawna bardzo nie lubiły się z jabłkiem . W nowszych softach coś się polepszyło ale czy jest w tym temacie dobrze na 130 to nie wiem. A na mac'u masz zainstalowanego Expressa ? https://www.garmin.com/pl-PL/software/express/mac/ Inne wyższe modele mogą się automatycznie przez WiFi aktualizować. Nie dotyczy to 130. A przydzieliłeś uprawnienia dostępu do plików Garmina w mac'u Edytowane Poniedziałek o 19:11 przez pecio Cytuj
sky87 Napisano Poniedziałek o 18:58 Napisano Poniedziałek o 18:58 5 godzin temu, pecio napisał: @sky87 w obecnych Edge (bez 1050) masz transfleksyjny MiP. W porównaniu MiP do µLED jest wielka przeogromna przepaść . Porównując to tak jakbyś się przesiadł z furmanki do Mercedesa S klasy. Apple się przymierzało do montowania µLED ale jak księgowi podliczyli finalną cenę za ich zegarek to zarząd przerażony zablokował wprowadzanie tego ekranu. Garmin jak faktycznie wprowadzi to tylko do urządzeń premium i cena podejrzewam skoczy o 200-300 USD. Zresztą zobaczymy w którym kierunku to pójdzie. A taki ekran będzie mógł "świecić" cały czas jak MIP? Bo to jest dla mnie największa zaleta, w słońcu pięknie widoczne wszystko. Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 19:05 Napisano Poniedziałek o 19:05 Tak. Tylko nie wiem czy będziesz skłonny wyskoczyć za nowego 1060 o ile wsadzą tam ten ekran około 4000 zł . Bo ten nowy Fenix Pro ma ponoć kosztować koło 8000 zł. Cytuj
sky87 Napisano Poniedziałek o 22:24 Napisano Poniedziałek o 22:24 Nie rozmawiam o zakupie, toż to przegięcie totalne poza tym dla mnie wielkość 840 to jest max, większy sprzęt odpada. Zegarek za 8k, no pięknie. Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 22:58 Napisano Poniedziałek o 22:58 (edytowane) @sky87 8 klocków za Garmina Ciebie przeraża ...to co powiesz na ten zegarek. https://www.garmin.com/pl-PL/p/1765781/pn/010-03393-31 Dla mnie 830 też był tym wystarczającym do czasu przesiadki na 1030. Teraz nie wyobrażam sobie powrotu do małego guwieńka .😁 Jakby dali ciut większy ekran bez powiększania budy w 1060 to bym się nie pogniewał. Edytowane Poniedziałek o 23:05 przez pecio 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi