ViP3R Napisano 16 Marca Napisano 16 Marca @chopmaz jakiego masz Edka? Właśnie sprawdziłem na EE2 i wydaje się działać. Załadowałem jakiś kurs zapisany w EE2 i uruchomiłem aktywność. Następnie na telefonie na szybko w mapy.cz utworzyłem trasę, utworzyłem w mapy.cz plik gpx i wrzuciłem go do Garmin Connect Mobile, włączyłem BT i wysłałem kurs do EE2. Następnie w EE2 bez zatrzymywania aktywności przerwałem kurs, następnie wybrałem "znajdź kurs" i załadowałem ten, który przed chwilą pojawił się w urządzeniu. O to chodzi? Ten ficzer nie działa natomiast dla apki Komoot zainstalowanej w EE2 przez Connect IQ. W czasie aktywności próba uruchomienia tej apki na urządzeniu kończy się komunikatem "Nie można uruchomić podczas rejestrowania aktywności" 1 Cytuj
pecio Napisano 16 Marca Napisano 16 Marca (edytowane) @ViP3R tak z ciekawości podłącz Edka pod komputer i wejdź do folderu kursy. Zobacz w jakim formacie są zapisane. A @chopmaz sądząc po firmware ma EE2. Bo jak przerzucasz kursy przez Connecta to może " transformować" po swojemu do fita. Edytowane 16 Marca przez pecio Cytuj
ViP3R Napisano 16 Marca Napisano 16 Marca @pecio W EE2 w katalogu Courses są pliki *.fit Bardzo możliwe, że sam Connect kowertuje gpx w momencie jego importu i przesyla gotowego fita do urządzeń. Tak sugeruje chociażby forum garmina https://forums.garmin.com/apps-software/mobile-apps-web/f/garmin-connect-web/56386/file-location-for-course Sam format nie powinien mieć jednak wpływu na możliwość zmiany kursu w trakcie aktywności. Cytuj
chopmaz Napisano 16 Marca Napisano 16 Marca Panowie, ja robię tak że tworzę trasę w rwgps, później przez Connect IQ ładuje do nawigowania. Kiedy od razu ją ściagnę później wszystko śmiga, natomiast kiedy pominę download i chcę odpalić podczas zapisu trasy to nie da rady. Zapisuje jako gpx Cytuj
ViP3R Napisano 16 Marca Napisano 16 Marca @chopmaz tworzysz w aplikacji rwgps zainstalowanej na telefonie? Cytuj
pecio Napisano 16 Marca Napisano 16 Marca @chopmaz tak jsk pisałem wyżej - wszystko będzie dobrze ale musisz wrzucać do Edka bezpośrednio kursy zspisane w .fit. Garminy nie czytają .gpx. Jak wrzucasz przez ichniejszą aplikację to ona sobie konwertuje wszystko do" fit " i tak to zapisuje w stosownych katalogach. Jak tworzysz kursy to większość aplikacj pyta jak finalnie zapisać . Podawaj , że w .fit. 1 Cytuj
chudzinki Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca O ile dobrze doczytałem to w Garminie Explore 2 i 530 nie ma możliwości pokazania heat mapy? Cytuj
chudzinki Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca O kurde! To mnie zaskoczyłeś! 🙂 I mogę sobie ją ustawić przy nawigowaniu i widząc mijane dróżki pokazuje mi ich popularność kolorami? Cytuj
KSikorski Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca Pokazuje grubością ścieżki. Im popularniejsza, tym grubsza. 1 Cytuj
chudzinki Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca @KSikorski, a mógłbyś pokazać jak to wygląda na mapach, których Ty używasz? Czytam sobie to https://suport.garmin.com/pl-PL/?faq=MRf0mcvhARA4zujEv0brd5 i tu jest napisane o odcieniach. Cytuj
KSikorski Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca Dla przykładu po przybliżeniu Zielona droga jest wg mnie grubszą kreską zaznaczona niż drogi dochodzące do niej od północy. 1 Cytuj
chudzinki Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca Podziękował! W trakcie jazdy to chyba mało czytelne 😏. Cytuj
KSikorski Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca Jak na mój gust korzystanie z komputerka w czasie jazdy, bez przystanku to tylko jazda po gotowym śladzie. Cytuj
chudzinki Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca (edytowane) @KSikorski, to na pewno. Chodzi mi bardziej o sytuację jak sobie gdzieś jadę, widzę jakąś ciekawą dróżkę (przynajmniej z początku 🙂) i zerkam na ekran jak ona wygląda. Edytowane 17 Marca przez chudzinki Cytuj
KSikorski Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca To raczej wystarczy żeby się zorientować czy w ogóle bywa przejezdna i tyle. Niemniej można mu podczas wyznaczania trasy nakazać stosowanie się do mapy popularności. Wtedy raczej nie wywiedzie na manowce. Cytuj
zekker Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca To jest zaciągane z sieci, czy na podstawie własnych wcześniejszych jazd? Cytuj
pecio Napisano 18 Marca Napisano 18 Marca (edytowane) Na podstawie jazd użytkowników Garmina wrzuconych na ichniejsze serwery. Te wszystkie jazdy wrzucane na konta są mielone przez Garmina .😁 Takie sugerowanie się trasą na podstawie heatmapy w zeszłym roku doprowadziło mnie do stanu gdzie tylko myślałem jak temu XXXX (wypikane) urwać XXXXX( wypikane). Ja to mam wyłączone. Edytowane 18 Marca przez pecio Cytuj
kouczan Napisano Czwartek o 20:20 Napisano Czwartek o 20:20 (edytowane) Czy jest jakiś sposób na wyłącznie oryginalnych punktów POI z mapy w Explore 2? Dorzuciłem swoje na podstawie pliku kml i właściwie chciałbym żeby tylko one się wyświetlały. Ewentualnie jakie alternatywne mapy (i jak) ściągnąć aby tych Garminowych POI nie było? Edytowane Czwartek o 20:21 przez kouczan Cytuj
ViP3R Napisano Czwartek o 21:02 Napisano Czwartek o 21:02 Wczoraj w czasie jazdy przy temperaturze około 1 stopnia na ekranie EE2 pojawił się jakiś dziwny komunikat na kilka linijek dotyczący zbyt niskiej temperatury do czegoś tam. Niestety nie zdążyłem przeczytać całości. W podręczniku użytkownika nie znalazłem nic na ten temat. Wiecie może o co może chodzić? Cytuj
pecio Napisano Czwartek o 21:37 Napisano Czwartek o 21:37 @ViP3ROstrzeżenie ,że z powodu niskiej temperatury która ma wpływ na baterię może coś zostać wyłączone np. ekran. Kolejna bezsensowna mocno wku....... funkcja o której w Garminie prawie nikt nie wie. @kouczan masz całe multum doskonałych serwisów mapowych do Garmina np. https://garmin.opentopomap.org/ , https://www.freizeitkarte-osm.de/garmin/en/mitteleuropa.html , itd. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi