chopmaz Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca Jeszcze co do cen Garmina. Niedawno kupiłem 840, przez jakiś czas sprawdzałem ceny w polskich sklepach, wszędzie podobnie - ok 2100. Stwierdziłem, że nie będę przeplacać i zamówiłem w Niemczech a znajomy mi go przywiózł. Zapłaciłem ok 400zl mniej niż u nas. Chciałem kupić w Polsce, ale ceny odstraszały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca @chopmaz też kupiłem w biednych Niemczech. Kurier za 5 ojro pod drzwi dostarczył. Żaden problem i realnie taniej niż u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca A w jaki sposób opłacone? Żeby nie wyszedł jakiś dziki przelicznik waluty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca @sky87 karta kredytowa. Zero problemy z przeliczeniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 19 Czerwca Udostępnij Napisano 19 Czerwca Ja opłaciłem Revolutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniaSa Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Mam nietypowe pytanie 😆 czemu garmin nie ładuje sie podłączony do sieci lub powerbanka jak jest wyłączony lub uśpi sie? Muszę wyłączyć autouspienie by moc go naładować 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Dziwne. Po podłączeniu powinien sam się wybudzić i podjąć przyjmowanie energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Mój też się zaczyna ładować mimo uśpienia. Dobra wiadomość - po aktualizacji oprogramowania zaczął wyświetlać grade. Ale niespecjalnie podobny do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniaSa Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca 15 minut temu, pecio napisał: Dziwne. Po podłączeniu powinien sam się wybudzić i podjąć przyjmowanie energii. Tak. Włącza się po podpieciu. Zaczyna ładować az do uśpienia i jak sprawdze po 15 min to % naladowania bez zmian. Nie ładuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca To przede wszystkim bym innego kabelka/ładowarki spróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniaSa Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca (edytowane) 4 minuty temu, Wojcio napisał: Mój też się zaczyna ładować mimo uśpienia. Dobra wiadomość - po aktualizacji oprogramowania zaczął wyświetlać grade. Ale niespecjalnie podobny do rzeczywistości. A moj nie. Zaczyna sie ładować po podpieciu kabla ale ładuje sie tylko do uspienia. W trybie uspienia przestaje. Nic nie aktualizuję 😆 czekam aż to ogarną i bedzie działało poprawnie. 13 minut temu, Wojcio napisał: To przede wszystkim bym innego kabelka/ładowarki spróbował. Różne kabelki. Jeden którym wgrywalam mapy pod kompem takze na pewno właściwy Edytowane 20 Czerwca przez AniaSa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca Wyłącz przechodzenie w stan uśpienia przy bezczynności. Jest taka opcja w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniaSa Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca @peciotak, wiem. Sama włączyłam uśpienie przy bezczynności. Na czas ładowania wylaczylam stan uśpienia ale jednak dziwi nieco ze przestaje wtedy ładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 20 Czerwca Udostępnij Napisano 20 Czerwca (edytowane) No to i w tej materii geniusze z G dali pupki. A po wyłączeniu uśpienia w opcjach , wyłącz "fizycznie" Garmina. I dopiero tak podłącz ładowarkę. Edytowane 20 Czerwca przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca Dzisiaj zrobiłem sobie rundkę po lasach, niecałe 60km. Wrzucę tutaj screeny, bo jestem ciekaw co się zadziało. Pierwszy raz to się przytrafiło. Chodzi o czas liczony na stojąco i na siedząco. Pedały Assioma Favero. Wychodzi na to, że czas spędzony na odpoczynku zliczylo jako czas liczony na stojąco podczas jazdy. Ktoś coś o co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniaSa Napisano 3 Lipca Udostępnij Napisano 3 Lipca (edytowane) Czy komus tak sie wyświetlają trasy z przeslanego gpx. Oryginal wyglada normalnie ale przerobiony przez Garmina connect wrzucone do EE2 bylo liniami prostymi 🫣 wczesniej testowalam i tak nie było 😆 dzialalo poprawnie. Tez soft?? Czy jednak ucina cos program? Pliki gpx byly małe ok 150 kb Edytowane 3 Lipca przez AniaSa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca (edytowane) A jak masz w E2 ustawione opcje nawigacji. Bo wygląda jakby na krechę i brał tylko początek i koniec z gpx. A sprawdź na innym wcześniej wgranym co wiesz ,że dobrze się pokazywał. Edytowane 4 Lipca przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniaSa Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca Nic w ustawieniach nie zmienialam. W tym samym portalu stworzone. Ten sam format sciagniety. W różnym czasie i wgrany. Nawet nie byla włączona nawigacja a tylko "widoczność śladu". Zastanawiam sie czemu tak. By uniknac na przyszłość tego typu problemu. Bo na drogach ujdzie ale w górach na szlaku to juz lipa jest. Inny pokazuje wciaz dobrze. Jakby tylko te pliki byly złe ale same w sobie sa prawidłowe 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca A sprawdź w odwrotną stronę z E2 na "mapa" w kompie czy się wyświetli poprawnie. Jak coś to później sprawdzę u siebie czy jakieś kwiatki w Connect znowu nie zakwitły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniaSa Napisano 4 Lipca Udostępnij Napisano 4 Lipca (edytowane) Właśnie jeszcze raz pobralam te pliki ze strony źródłowej gdzie zostal utworzony. Wrzuciłam do GC i co ciekawe sa poprawne. Zmienil sie dystans, przewyzszenia. To te same pliki. 1 zdjecie oryginal, 2 z bledem, 3 z dzis poprawne... Czyli jakis blad pobrania pliku albo "chwilowy" GC ktory wystąpił w czasie kiedy go pobierałam? Wyglada ze EE2 niewinny 😆 Edytowane 4 Lipca przez AniaSa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 6 Lipca Udostępnij Napisano 6 Lipca W czasie wycieczki pod koniec lekko zjechałem z trasy, a on od razu przeliczył, ale nie do celu tylko tak, jakbym miał całą wycieczkę od początku. Ignorowałem go przez kilka prób zawrócenia mnie i wreszcie znów przeliczył prosto do celu.... Poza tym przewyższenia znów 2x większe niż w rzeczywistości (według map i innych pomiarów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniaSa Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca (edytowane) U mnie te przewyższenia wrocily do normy, pokrywaja sie z fenixem. Przeczyscilam tam z tylu obudowy te "czujniki" za radą Pecio i zapalało. U mnie niczego nawigacja sama nie przelicza po zjechaniu z trasy bez mojej zgody. Muszę potwierdzić zmianę, ale tak mam ustawione. Edytowane 7 Lipca przez AniaSa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eathan Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca Ciekawostka. Stabilny soft, EDGE 1040. Asystent podjazdów działa jakby podjazd był przesunięty o kilkaset metrów. Kończę podjazd a wg asystenta dalej walczę z górą 😈 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dfq Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca (edytowane) To ja mam lepiej. Ścieżka rowerowa po wale Wisły płaska jak stół (8km) , w połowie trasy asystent 840-stki informuje o podjazdach i wyświetla je. Góry są ale 50-100 m z boku 🤣. W 1040 pewnie będzie to samo (muszę sprawdzić). Edytowane 7 Lipca przez dfq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniaSa Napisano 7 Lipca Udostępnij Napisano 7 Lipca (edytowane) Ja za to jestem na podjazdach a climbpro śpi 😆 nie ma nic... Ale reszta z grubsza działa więc czekam z aktualizacją az ogarną ja i pojawi sie stabilna wersja 🙄 😆 bo już ktoś pisał ze na tym nowym sofcie ma zablokowane obce mapy a ja z takich korzystam, tych garminowych nie lubie... Wiec poczekam i zobacze jak sie rozwinie sytuacja Edytowane 7 Lipca przez AniaSa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi