bastard83 Napisano 10 Grudnia Udostępnij Napisano 10 Grudnia (edytowane) Chyba na początku miałem to ustawione, zapomniałem o tym. Bo mnie to irytowało na początku jak się nim po prostu bawiłem. Ale teraz mam nawet czujnik prędkości na kole i podejrzewam, że się będzie wznawiało po ruchu czujnika a nie po sygnale GPS. Swoją drogą chyba Garmin naprawił coś w ostatniej aktualizacji, bo teraz ponownie czujniki Magene S3_ bez problemu się łączą nawet po uśpieniu. Edytowane 10 Grudnia przez bastard83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ViP3R Napisano 10 Grudnia Udostępnij Napisano 10 Grudnia @pecio Nie wiem jak w innych ale w Explore 2 to średnio działa zwłaszcza w pomieszczeniach. W Edge 130 na autopauzie uruchamiał się przy przejściu dla pieszych więc w Explore 2 ustawiłem próg 8 czy 10km. Niestety po wejściu do pomieszczenia nadal potrafi samoczynnie wznowić aktywność. GPS w pomieszczeniach wariuje podobnie jak w 130. Może przy progu rzędu 20km będzie lepiej ale moim zdaniem to już trochę sztuka dla sztuki Latem gdzieś na postoju na zewnątrz będzie ok. Ale jak trzeba zabrać licznik do środka to moim zdaniem lepiej zatrzymać aktywność i zablokować ekran aby w kieszeni nie było niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 10 Grudnia Udostępnij Napisano 10 Grudnia W zasadzie jaki jest sens w używaniu autopauzy? Bez niej garmin podaje czas całkowity, czas ruchu oraz średnią prędkość całkowitą i średnią prędkość dla ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 10 Grudnia Udostępnij Napisano 10 Grudnia Chyba tylko po to żeby widzieć na bieżąco poprawną średnią prędkość. Mi to się właśnie przydaje jak jeżdżę z psem, żeby go nie przemęczać. A dzięki auto pauzie kontroluję swoje tempo, a pies często się zatrzymuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 11 Grudnia Udostępnij Napisano 11 Grudnia @ViP3R działa w moim wypadku (1040) doskonale. Próg wzbudzenia mam na 5 km/h ustawiony a prędkość leci z czujnika nie z GPSu. Takie kwiatki jak piszesz z GPSu są normalne zwłaszcza w pomieszczeniach ....zaczyna wtedy mocno pływać . Remedium na to - czujnik na koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi