pacio3 Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć, że jestem świadomy że temat z odkręcaniem wolnobiegu był poruszany wiele razy. Jednakże potrzebuje i tak większej pomocy. Posiadam rower typu dirt który ma w sobie driver 9t którego nie da się odkręcić. Siedzę już drugi dzień w garażu z tym i widziałem wiele filmów które nic nie pomogły. Próbowałem wiele sposobów na jego odkręcenie, a powodem dlaczego podejmuje się takiej roboty jest luz drivera i strzelanie podczas napięcia łańcucha. Zamierzałem dać serwisantowi ową sprawe, jednakże jest na urlopie, a bliższych dobrych serwisów rowerowych w okolicy nie ma. Jak wiadomo przed driverem znajduje się jedna "śrubka" i nakrętka przez które wyjęcie drivera staje się niemożliwe. Chodzi mi o odkręcenie tych dwóch elementów. Może ktoś ma jakiś pomysł, albo miał już taką robotę. Poniżej wstawiam link do zdjęcia, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 30 Stycznia Udostępnij Napisano 30 Stycznia A konkretnie jaki jest problem? Nakrętka się obrobiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio3 Napisano 31 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia tak nie idzie odkręcić i nie mam pojęcia jak to odkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia A po przeciwnej stronie piasty czasem nie ma nakrętki i konusa? Do złapania konusa potrzebujesz cienki klucz do piast. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio3 Napisano 1 Lutego Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego to musze się zaopatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio3 Napisano 3 Lutego Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego Jednak nie jestem pewny co do zakupu kluczu. Chciałem kupić zestaw 4 kluczy z różnymi rozmiarami do konusów, jednak opinie odradzały zakup. Wiesz jak mogę sprawdzić który klucz będzie pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego Najlepiej zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi