matty Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia Czy ktoś korzysta z takiej sztycy? szukam opinii użytkowników, czy warto taką kupić. Na stronie decathlonu są tylko 3 opinie. https://www.decathlon.pl/p/sztyca-podsiodlowa-27-2-mm-rockrider-z-jarzmem-400-mm-karbonowa/_/R-p-198639 Ewentualnie jakie inne sztyce polecacie karbonowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia Ale to nie jest sztyca amortyzowana tylko karbonowa. Miałem ja w RR Xc 900 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia A czego oczekujesz od takiej sztycy? Niższej wagi czy poprawy komfortu? Jeżeli niższej wagi, to jest sporo sprawdzonych, aluminiowych sztyc o wadze karbonu. Jeżeli wzrostu komfortu, to raczej musisz celować w sprawdzone, drogie produkty. Sam karbon w sobie nie jest jakimś cudownym materiałem. Jeżeli rurka jest poklejona byle jak, żeby była tylko z karbonu, to wiele Ci to nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matty Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 19 godzin temu, PawelW84 napisał: Ale to nie jest sztyca amortyzowana tylko karbonowa. Miałem ja w RR Xc 900 Wiem, pomyliłem się w temacie. Co możesz o tej sztycy powiedzieć? @Krypto.Szosowiec Szukam przede wszystkim zwiększenia komfortu, w hartdtailu aluminiowym. Jakie sprawdzone polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 29 Stycznia Udostępnij Napisano 29 Stycznia Że np sztyca Pro Tharsis amortyzuje lepiej, ale to inna półka cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matty Napisano 31 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia A Sztyca z elastomerem? https://www.centrumrowerowe.pl/sztyca-xlc-sp-r05-pd36893/?v_Id=204731 Jak to działą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 31 Stycznia Udostępnij Napisano 31 Stycznia Jeżeli chcesz realnie działającej i odczuwalnej amortyzacji to powinieneś wybrać coś z modeli które są prezentowane na tym filmie: https://youtu.be/u1e3g8uqrJU?si=GrnEz5hwenObueT4 Jeżeli kwota jaką trzeba na nie wydać jest zbyt duża dla Ciebie to nie marnuj pieniędzy na półśrodki bo tylko wydasz kasę nic przy tym nie zyskując. Sam używam sztycy Cane Creek ST. Możesz się przekonać sam jak działa robiąc symulację - spuść powietrze do mniej więcej 1 bara w rowerze trekkingowym przy oponie 42C i uzyskasz dość zbliżony efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 1 Lutego Udostępnij Napisano 1 Lutego Z amortyzujących mogę polecić Cane Creek. Te tanie, pionowe są mało warte i łapią luzy. Ta która pokazałeś nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Jeśli masz sztycę 27.2 i sporo wystaje z ramy, to kup KCNC PRO LITE TI. Ta sztyca jest bardzo lekka i ma tendencję do sprężystego uginania się w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi