KSikorski Napisano Piątek o 08:47 Napisano Piątek o 08:47 (edytowane) 4 godziny temu, spidelli napisał: Niezawodny Steven z Marina Też niejednokrotnie z nim pisałem, jak dla mnie wzór obsługi posprzedażowej. Edytowane Piątek o 08:47 przez KSikorski 1 Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 07:32 Autor Napisano Sobota o 07:32 (edytowane) . kropka taktyczna Edytowane Sobota o 07:33 przez spidelli Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 11:44 Autor Napisano Sobota o 11:44 12 godzin temu, pecio napisał: A co ty będziesz tym PM600 smarował. To jest masakrycznie lepki smar. W łożyska to plus 20 wat więcej mocy 😉 aby się zakręciły. Kiedyś był rekomendowany przez RS do komory powietrznej. Tłumacz się Pan teraz 🤣 Cytuj
pecio Napisano Sobota o 13:44 Napisano Sobota o 13:44 @spidelli z czego mam się wyspowiadać ? To bardzo dobry smar , mało tego jeden z najlepszych ale do specyficznych zastosowań. Nie da się w rowerze jednym smarem wszystkiego obskoczyć. W mojej skrzynce "chemicznej" do samego roweru mam tylko osiem rodzajów smarów , sześć olejów , nie liczę nabiału ( mleczka), talku, płynów czyszczących, rozpucholi ( benzyny eks. itd ) , alkoholi izo , wosków. 1 Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 14:09 Autor Napisano Sobota o 14:09 A zobacz teraz do wątku zakupowego Cytuj
spidelli Napisano Sobota o 14:28 Autor Napisano Sobota o 14:28 Wracając do głównego wątku: Linia łańcucha: 44 - 46 Q-factor: wychodzi jakieś 148 - 150, zależy jak suwmiarka podejdzie bo sobie ramię założyłem pod pomiar w taki sposób: |_| Nie mam pojęcia, jakie tu obowiązują zasady, ale Tiagra z CL 43,5 jest z jednej strony, a GRX z CL 47 - z drugiej, QF to 150 i 151. Obstawiam, że obie korby by podeszły, mam rację? Jest jeszcze kwestia kasety - mam 34 i 36 (ta jest nowsza), przerzutka stara czyli Tiagra poszła w kosz, czeka GRX RD-RX400, który przyjmie obie kasety i do 16 zębów różnicy z przodu. Jeszcze jedno - korba FSA jest 175. Wychodzi na to, że mogę rzucać monetą albo szukać niższej ceny Chyba że coś źle kombinuję - w takim razie proszę o uwagi. Cytuj
pecio Napisano Sobota o 16:00 Napisano Sobota o 16:00 (edytowane) Jak dobrze pamiętam to sugerowałem użycie PM600 pod dekiel suporu. Nie mylić z łożyskami . Tylko dokładnie i precyzyjnie pisząc pomiędzy łożysko a finalny dekielek suportu czopujący całość pakietu a na którym wspiera się korba. A do QF to się tym zbytnio nie sugeruj. Teoretycznie powinno być około 150. Ale tu teraz dochodzą osobiste preferencje i budowa anatomiczma kolarza. Możesz się lepiej czuć na szerszym QF. Najważniejsxa jest linia łańcucha bo od tego zależy jakość pracy napędu. Edytowane Sobota o 16:02 przez pecio 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi