piotr.ro Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Hej, mam problem z trenazerem wahoo kickr v5, do wczoraj wszystko dzialalo. Wczoraj po uruchomieniu zwift i wlaczeniu trasy nie pokazuje wcale pomiaru mocy, kadencji i predkosci. Czasem cos zalapie ale blednie, jade ponad 30 km/h a pokazuje np 4 km/h. Zaktualizowalem oprogramowanie wahoo, zainstalowalem na nowo aplikacje itd. i bez skutku. Rowniez po uruchomieniu aplikacje wahoo i rozpoczeciu jazdy pomiary sa podobne jak na zwift. Nie mam pomyslu co moze byc przyczyna. Przychodzi mi juz tylko na mysl jakas fizyczna usterka trenazera. Bede wdzieczny za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Gubi zasięg. Przybliż się do komputera albo daj dongla ANT+ (czy co tam masz) na przedłużkę USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.ro Napisano 26 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia to nie to , próbowałem również na telefonie który był na uchwycie rowerowym. na zwifcie przez apple tv jeżdżę od 2020 r i nigdy nie mialem problemów z łącznością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia (edytowane) To zacznijmy od początku. Co masz sparowane z czym ( komputer, telefon itp) , jakie czujniki i w jakich protokołach . I czy to działa równocześnie ? Co odbiera sygnał w komputerze ( karta BT, dedykowany ANT+ po USB ,może adapter sieciowy??) Edytowane 26 Stycznia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Podobny problem miałem z Elite Suito ,poleciał na reklamację i okazała się wadliwa jakaś elektronika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.ro Napisano 28 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia W dniu 26.01.2024 o 13:15, pecio napisał: To zacznijmy od początku. Co masz sparowane z czym ( komputer, telefon itp) , jakie czujniki i w jakich protokołach . I czy to działa równocześnie ? Co odbiera sygnał w komputerze ( karta BT, dedykowany ANT+ po USB ,może adapter sieciowy??) Trenażer z telefonem , wszystko przez bluetooth. Wszystko się niby łączy (wszystkie czujniki na zwifcie) ale podczas jazdy pokazuje wszystko abo 0 albo 3 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia Wygląda na usterkę techniczną po stronie trenażera. Jak rozumiem łączysz się tylko przez telefon, a dalej przez Apple TV? Jak masz komputer z BT albo inny telefon to możesz spróbować czy na innym "odbiorniku" jest to samo. Jeśli tak, to winny "nadajnik" czyli trenażer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia (edytowane) Masz w telefonie Ant+ ? Bluetooth nie obsługuje równocześnie paru czujników. Jak masz to wymuś ten standardd komunikacji jak nie to kup zewnętrznego dongla Ant+ i do portu otg USB w telefonie Jak to nic nie da to masz uwaloną elektronikę w trenażerze Edytowane 28 Stycznia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia Mój licznik bierze sygnał BT z: - trenażera (moc), - czujnika kadencji/prędkości, - pasa na klatkę. Dzisiaj jeździłem na zewnątrz i rozdzieliłem sygnał BT z pasa na dwa urządzenia - licznik i telefon. Koledze też wcześniej działało i nagle przestało, więc pewnie coś zdechło w trenażerze... @pecio Ten BLE nie jest taki zły: Ten konkretny czujnik obsłuży na pewno urządzenia: 2 po BT albo BT i ANT+. Trzech nie próbowałem ale sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia (edytowane) To chyba coś jednak z elektryką Wahoo. Jeszcze można spróbować z komputerem czy laptopem . Jak to samo się dzieje to trenażer na gwarancję. Edytowane 28 Stycznia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia Sprawdziłem, pociągnie na raz 2 połączenia BT i trzecie na ANT+. U Kolegi pewnie coś się rozkraczyło w trenażerze niestety. Ale sprawdziłbym na innym odbiorniku - komputer, może telefon na Androidzie - może jakaś aktualizacja jabola coś wysypała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.ro Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia wydaje się ze trenażer problem, wszystko działało po BT i na apple tv i na telefonie , teraz nie działa tu i tu. kalibracja na wahoo fitness i na zwift również nie działa pomimo poprawnego połączenia czujników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi