martingg Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Cześć, szukam okularów z samą polaryzacją, przezroczystych, bez przyciemniania, bez fotochromu. Ktoś coś poleci? Może być i ali byle nie chiński rozmiar xs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Używam jakiegoś modelu Uvex z serii Sportstyle. Kosztowały około 70-80 zł. Mam je od ponad 2 lat i są już lekko porysowane ale jeszcze nie w takim stopniu że chciałbym je wymieniać. To zresztą nie moje pierwsze Uvex-y bo kiedyś kupiłem w Niemczech 3 pary i wystarczyły mi na jakieś 10 lat. Miałem też okulary z Decathlon. Po 3-ch miesiącach już się nie nadawały do użytku z uwagi na rysy. Podejrzewam że z tanimi chińskimi będzie podobnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Ja od zeszłego roku użytkuje Tripout infinity, u mnie zawsze był problem z kapiącym potem na szkła wewnątrz okularów, tutaj jest u góry gąbka która chłonie pot, co u mnie się bardzo sprawdziło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 25 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia czyli takie? https://allegro.pl/oferta/okulary-rowerowe-tripout-infinity-czarne-sz-clear-13247223297 bo to chyba najjaśniejsza szyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Tak Axiom Clear jest całkowicie przezroczysta, ja dodatkowo na słoneczne dni mam jeszcze Szybka INFINITY Dark Silver Axiom (Przepuszczalność: 15%). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 25 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia spoko wezmę na testy niech tylko kask przyjedzie to sobie je zamowie z allegro i przymierze. Fajna zółta oprawka jest dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Jak zarejestrujesz się na ich stronie, to często przysyłają jakąś promocje, czasem da się wyrwać około 20% rabatu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 9 Marca Autor Udostępnij Napisano 9 Marca W dniu 25.01.2024 o 13:33, seba8121 napisał: Ja od zeszłego roku użytkuje Tripout infinity, u mnie zawsze był problem z kapiącym potem na szkła wewnątrz okularów, tutaj jest u góry gąbka która chłonie pot, co u mnie się bardzo sprawdziło. Zamówiłem jest rabat 28% obecnie na nie wziąłem 2 sztuki dla siebie i drugiej połówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mucha1925 Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca OOO a skąd taki fajny Rabat ? Bo tez się zapatruje żeby zamówić te okulary, ze względu wkładek korekcyjnych które są Przystępne cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 10 Marca Autor Udostępnij Napisano 10 Marca Wysłałem do nich maila że nie dostaję newslettera i czy jest jakiś kod na nie i mi odpisali iż jest. Kod to WDAY28 Nie wiem do kiedy ważny zamówiłem dwie sztuki dla siebie i drugiej połówki wczoraj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mucha1925 Napisano 10 Marca Udostępnij Napisano 10 Marca Super Działa, dzięki Mistrzu ! Zamówione ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca (edytowane) Ale te okulary S0 o przepuszczalności 90% mają polaryzację? Edytowane 11 Marca przez michalab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 11 Marca Autor Udostępnij Napisano 11 Marca u nich się to własnie chyba nazywa powłoka Axiom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 11 Marca Udostępnij Napisano 11 Marca Ciekawe. Jak to działa w porównaniu do tradycyjnej polaryzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 11 Marca Autor Udostępnij Napisano 11 Marca Nie mam pojęcia. Chciałem coś tylko z polaryzacją bo nie chciałem fotochromu, ciężko o taki model. Już wysłali jutro może będą tylko słońca i pogody nie ma 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 25 Lipca Udostępnij Napisano 25 Lipca Także i ja stałem się posiadaczem tych okularów. Teraz jest u nich promocja oprócz rabatu 20% także możliwość zakupu drugiego najtańszego szkiełka za 1 zł Wybrałem konfigurację szkieł: - silver fotochrom -foggy axiom Zastanawiam się jeszcze nad szkiełkami: blue axiom oraz clear axiom bo czasem jeżdżę po pracy w nocy do domu. Ktoś miał doczynienia z tymi szkiełkami? Ogólnie pierwsze wrażenia jak i jazda w nich jest jak dla mnie przyjemna. Testowałem na razie silver fotochrom ok 45km w słoneczny dzień. Najważniejsze że zauszniki nie gniota tak samo że po założeniu ich nie myśli się o tym że coś mam na twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi