martingg Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Nigdy nie brałem z Ali takich gratów zawsze jakieś pierdoły ... zmieniam napęd na xt 1x12 i mi ta przerzutka wychodzi jakieś 265pln, można się naciąć na podróbę? Teoretycznie sklep wygląda ok https://pl.aliexpress.com/item/1005005897209279.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.33011c24pn5E5Q&gatewayAdapt=glo2pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Nie wiem czy masz jakieś kupony czy coś, ale u mnie widnieje ona za 305zł z Ali, gdzie za tyle samo można ją złapać na allegro. Możesz też poszukać na OLX czasem można trafić nową w fajnej cenie. Z Linku który konkretnie podajesz wrzuca manetkę, być może to Cię zmyliło z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 24 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia Trzeba kliknąć obrazek drugi. Wychodzi 65$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia (edytowane) Shimano na Ali wychodzi chyba drożej niż u nas... Edytowane 24 Stycznia przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 24 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia Tutaj akurat trochę taniej u nas 310 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia (edytowane) Jak wy klikacie ze wychodzi 65USD? U mnie 73. Poza tym owszem niektóre graty shimano są obecnie w ali tańsze niż w PL ale porównujemy wersje OEM z pudełkową (gwarancja, akcesoria itp.). Zdarza się roznitowanie kaset czy samoistne pęknięcie pantografu w przerzutce (w xt właśnie), hamulce sikają a np. manetki xtr obecnej gen są jednorazowego użytku - w każdym z takich przypadków gwarancja jednak by się przydała Edytowane 24 Stycznia przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia U mnie też 65 nie wychodzi, dlatego się dziwię skąd taka cena. Pantograf u mnie pękł ale w 6100 z polskiej dystrybucji, ale shimano też nie poczuło się do pozytywnego rozpatrzenia reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 24 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia Da się zrobić taką cenę. Nie o tym dyskusja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Wracajac do dyskusji - to nie są podróbki. Poza tym ali jest bardzo uczulone na handlowanie podróbkami wykorzystującymi znaki towarowe rozpoznawalnych marek. Zawsze po zgloszeniu, że przyszła podróka, okraszonego zdjęciami jako dowód, otrzymywałem zwrot kasy praktycznie natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Czyli co, ja jakiś szczęściarz jestem? Kupić komuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Na screenie który wysłałeś masz zaznaczoną samą manetkę, która faktycznie jest w takiej cenie. Tam gdzie masz kolor wybierasz ten mały kwadracik. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Mam Slx, a straszycie że ma się urwać i kupiłem sobie na wszelki wypadek Srama GX , czeka na czarny scenariusz jako zapas. Gx 12 s to zła propozycja? Jeśli ktoś chce w Waw kupić ( to dla tańszej przesyłki z Niemiec powyżej 200€ ) możemy się połączyć siły mam już 159E w koszyku, czyli cena za Gx będzie plus 1 €. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia @seba8121 - racja 🙆♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia 1 godzinę temu, itr napisał: Mam Slx, a straszycie że ma się urwać i kupiłem sobie na wszelki wypadek Srama GX , czeka na czarny scenariusz jako zapas. Gx 12 s to zła propozycja? Jeśli ktoś chce w Waw kupić ( to dla tańszej przesyłki z Niemiec powyżej 200€ ) możemy się połączyć siły mam już 159E w koszyku, czyli cena za Gx będzie plus 1 €. czyli sram GX z przesyłką wychodzi za 240zł? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia 53 € plus 10€ paczka . Zamawiam drugą paczkę jak dozbieram do 200E paczka zamiast 10 kosztuje 3€ Dlatego grzecznościowo mogę oddać to co już mam na stole, warunek że odbiór osobisty i wkład w moją następną paczkę 1€ … odbiór tylko osobisty. Acha , warunek taki że muszę jeszcze zdążyć kliknąć nowy egzemplarz, oponami tak się zdarzyło że zeszły w czasie jak składałem zamowienie, i w sumie nie za mądrze zkliknąłem tylko 1 szt durano DD bo drugiej już nie było…. a przerzutkę chcę mieć jedną sztukę, a nie sprzedaję jej bo mi się zmieniła koncepcja Pamiętam jak wybierałem Slx to były opinie że NX trzeba omijać, a SLX jest spoko, działa bardzo dobrze, sugestie że ma się złamać są smutne… działania GX nie mogę rekomendować, mam go od 24 h w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia 6 godzin temu, cervandes napisał: Czyli co, ja jakiś szczęściarz jestem? Kupić komuś? Manetki to widuję taniej w PL. A ile pokazuje za przerzutkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia @itr To jak będziesz zamawiał, ja poproszę takiego ładnego gx. Tym bardziej w tej cenie. Jak coś to resztę załatwimy na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia Ja wolałbym GX od XT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia A może zostać manetka shimano i kaseta shimano do przerzutki gx? I jak wtedy poprawnie wyregulować odległość wózka (śruba b) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 25 Stycznia Udostępnij Napisano 25 Stycznia (edytowane) Mam manetkę obrotową, kasetę i łańcuch Sram. Przerzutkę i korbę SLX. Taki zestaw działa bardzo dobrze Edytowane 25 Stycznia przez itr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 9 godzin temu, sky87 napisał: A może zostać manetka shimano i kaseta shimano do przerzutki gx? I jak wtedy poprawnie wyregulować odległość wózka (śruba b) Używam napedu srama (x01, grip gx) z kasetą slx od siemano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 8 godzin temu, itr napisał: Mam manetkę obrotową, kasetę i łańcuch Sram. Przerzutkę i korbę SLX. Taki zestaw działa bardzo dobrze obrotowa pod srama? działa z przerzutka shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Z 12 ką tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martingg Napisano 26 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia Mam kasetę XT 12 10-51, to przeszkadza? Bo zmieniam grupę na 1x12 i w sumie nadal się zastanawiam kwestia przyzwyczajenia po prostu od 15 lat na deore i tyle .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Generalnie to nie przeszkadza. Widzę sporo osób, które maja AXS z kasetami i łańcuchami HG+ od shimano i mówią, że to jest najlepszy mix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi