mmoorroo Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia W związku z tym że buty, które zakupiłem w poprzednim sezonie (FLR) rozpadły się po 4kkm i dostałem zwrot gotówki to teraz szukam coś lepszego. Wymagania: żeby się w nich noga nie pociła mam stopę raczej wąską niż szeroką zapinanie na linkę (BOA) buty z podeszwa MTB a nie szosową. Znalazłem kilka modeli - im taniej tym lepiej ale fajnie jakby wytrzymały kilka sezonów. Shimano SH-XC502 MTB Northwave Razer 2 MTB Northwave Origin Plus 2 Może ktoś użytkuje w/w buty i może wyrazić swoją opinię? Albo możecie polecić coś co użytkujecie i jest dobre jakościowo? Trasy jakie pokonuje to tak do 150km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Ja używam Razer. Są spoko. Niektórzy narzekają na system odblokowywania pokrętła (to nie boa tylko jakas ich konstrukcja), ale ja nie mam z nim problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Nie wiem jak reszta butów northwave ale mam Rebel 3 i polecano mi je na szeroka stopę o większej objętości a pasują świetnie. Odradzano mi za to shimano, że są na wąskie stopy i jak przymierzałem to faktycznie cisnęły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 24 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia Ja znowu czytałem że shimano są szerokie ale to może od wersji zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Jest wersja wide, spec takie ma i kilka innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelW84 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia 11 minut temu, mmoorroo napisał: Ja znowu czytałem że shimano są szerokie ale to może od wersji zależy? Mi również shimano wydawało się szerokie w porównaniu do Northwave. Z tego co pamiętam rozmiarowka też jest odrobinę inna. Northwave są minimalnie większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 24 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia A np jescze giro cylinder II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Szesnaście godzin temu Zielony F16 wrzuca film „ Jakie buty na Gravela?” i 30 minut materiału .. Nie znam się ale najważniejsze w butach to to aby pod 2mm uklepanej wkładki żadne żeberka czy kształt blaszki blokowej nie wbijały się w stopę, Shimano przedawkowane w dwa tygodnie jazdy wielogodzinnej odcięło mi nerw i czucie środ palców na kilka miesięcy… Nie spotkałem Shimano na szerokie stopy, wkładka ma mniej niż 9cm, a stopa ok 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia W tym budżecie można znaleźć bardzo porządne buty Shimano SH-RX801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 24 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 6 godzin temu, itr napisał: Szesnaście godzin temu Zielony F16 wrzuca film „ Jakie buty na Gravela?” i 30 minut materiału .. Nie znam się ale najważniejsze w butach to to aby pod 2mm uklepanej wkładki żadne żeberka czy kształt blaszki blokowej nie wbijały się w stopę, Shimano przedawkowane w dwa tygodnie jazdy wielogodzinnej odcięło mi nerw i czucie środ palców na kilka miesięcy… Nie spotkałem Shimano na szerokie stopy, wkładka ma mniej niż 9cm, a stopa ok 11. Ja mam właśnie względnie wąską stopę. Co do zielonego to podobnie jak innych YouTuberow lubię oglądać ale nigdy nie biorę wszystkiego co mówią w 100% do siebie. Oni jednak reprezentują pewne marki. Podałem kilka przykładów bo w sklepach nie da się zmierzyć wszystkiego a i buty po przymierzeniu w samym sklepie ciężko ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Wrzuciłem bo rano nie obejrzałem, raczej w sieci szukamy raczej ostrzeżeń i czego unikać, ten akurat odrzutowiec chyba nie jest agresorem reklamy jak co niektórzy Wiem wiem że masz wąską, i całe szczęście. Przymierzaj też Shimano, ( ktoś zarzucał że jest szerokie) podałem szer wkładki 46 czyli dla stóp cywilnie 44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 24 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia Obejrzałem filmik i wiele nie wniósł. To będą moje 3cie spdki więc wiem czego szukam po za konkretnym modelem. 10 godzin temu, itr napisał: Szesnaście godzin temu Zielony F16 wrzuca film „ Jakie buty na Gravela?” i 30 minut materiału .. Nie znam się ale najważniejsze w butach to to aby pod 2mm uklepanej wkładki żadne żeberka czy kształt blaszki blokowej nie wbijały się w stopę, Shimano przedawkowane w dwa tygodnie jazdy wielogodzinnej odcięło mi nerw i czucie środ palców na kilka miesięcy… Nie spotkałem Shimano na szerokie stopy, wkładka ma mniej niż 9cm, a stopa ok 11. Ja mam właśnie względnie wąską stopę. Co do zielonego to podobnie jak innych YouTuberow lubię oglądać ale nigdy nie biorę wszystkiego co mówią w 100% do siebie. Oni jednak reprezentują pewne marki. Podałem kilka przykładów bo w sklepach nie da się zmierzyć wszystkiego a i buty po przymierzeniu w samym sklepie ciężko ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 21 Lutego Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego Zamówiłem shimano sh-xc502 i się okazało że długość trafiłem idealnie ale gniotą przy małym palcu. Więc wciąż szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego A ja kupiłem na wyprzeda w CR zielone Giro na rzepy 299 , pierwsze wrażenie dobre, jazdy nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmoorroo Napisano 5 Marca Autor Udostępnij Napisano 5 Marca kupiłem Northwave Origin Plus 2 rozmiar 44.5 jeszcze nie jeżdżone ale pierwsze wrażenie super. buty powystawowe z śladem po zamontowanych blokach za 342zł więc i cena ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi