minisekk Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia cześć, poszukuję dodatkowego kompletu kół do Marina DSX2, którym w 80% jeżdżę po mieście. Te dodatkowe koła miałyby służyć do okazjonalnego jeżdżenia po lesie - trafią tam opony 2.0, race king albo coś podobnego(rama według producenta da radę do 2.1) Możecie coś polecić? Jakoś ciężko mi idzie szukanie w necie albo nie umiem tego robić sztywna oś, 12x100 12x142, 12-rz (shimano deore), center lock https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2023-dsx-2 pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Budżet nieograniczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Piasty z aliexpressu + DT G540db, ja mam taki zestaw w DSX, wyszeł mnie około 800zł z zaplotem. Jak masz obawy do aliexpressu, to jakieś novateci można dobrać ale wyjdzie wtedy pewnie nieco drożej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minisekk Napisano 22 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia Godzinę temu, TheJW napisał: Budżet nieograniczony? słuszne pytanie :), 2k max, optymalnie 1k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Do 2k to możesz poszaleć i na piastach DT. Sprawdź ofertę fitwheels, lemonbike, na bike24 mieli też jakieś gravelowe karbony marki DXC w okolicach 2000 zł. Jak nie będzie kategorii "gravel", szukaj też pod MTB 29" i szosowymi 28", to ten sam rozmiar obręczy. Do opon 2-2,1 weź raczej coś w okolicach 25mm szerokości wewnętrznej. Z gotowych masz np. komplet DT G1800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Po co przepłacać tym darmozjadom, lepiej i taniej sobie poskładać. G540db mają 24mm. Do opony 2.2 nie trzeba ci więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Wolałbym zapłacić 200 zł więcej za gotowy komplet z polskiego sklepu i mieć gwarancję na miejscu, niż bujać się ze ściąganiem gratów z aliexpress. Jak chińska piasta z ali padnie, to finalnie i tak wyjdzie drożej, bo nie dość, że trzeba będzie kupić nową, to jeszcze płacić za przeplot. A tak - zgłaszasz do sklepu i już ich w tym głowa, żeby naprawić koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia A czytałeś co napisałem? Doczytaj treść o Novatecach. Poza tym, jak ci padnie to łożysko co najwyżej. Jak widzę ceny 2k za koła na G540, które w detalu kosztują 160zł to knife się w kieszeni open. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
minisekk Napisano 22 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 15 minut temu, TheJW napisał: Do 2k to możesz poszaleć i na piastach DT. Sprawdź ofertę fitwheels, lemonbike, na bike24 mieli też jakieś gravelowe karbony marki DXC w okolicach 2000 zł. Jak nie będzie kategorii "gravel", szukaj też pod MTB 29" i szosowymi 28", to ten sam rozmiar obręczy. Do opon 2-2,1 weź raczej coś w okolicach 25mm szerokości wewnętrznej. Z gotowych masz np. komplet DT G1800. no tak, ale to się nada pod 12 rzędowy napęd? tutaj gość sprzedaje, ale widzę, że max 11rzędowy https://www.olx.pl/d/oferta/dt-swiss-p1850-spline-db-23-28-622x18-tarcze-kola-szosa-gravel-p1800-CID767-IDXD9ep.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia "łożysko co najwyżej" No tak, bo ja od wczoraj na rowerze jeżdżę... Na tym etapie zakończę udział w dyskusji, rzuciłem kilka propozycji i uwag, autor zrobi jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumcajs. Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia 12 minut temu, minisekk napisał: no tak, ale to się nada pod 12 rzędowy napęd? Do Deore 12s musisz mieć bębenek Micro Spline. Możesz sobie dokupić bębenek do tych piast którę są w kołach z olx. Na aliexpresie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi