dawidst31 Napisano 21 Stycznia 2024 Napisano 21 Stycznia 2024 Cześć, po kilki minutach od rozpoczęcia jazdy mój trenażer zaczyna wydawać takie dźwięki - jakby piszczenie, skrzypienie. Dźwięk pojawia się tylko podczas pedałowania. Pisałem do Elite, twierdzą, że to nie wina trenażera, tylko napędu. Napęd Shimano 105 2x11, nowa kaseta. Jakieś pomysły co to może być? Załączam film: Cytuj
SpinOff Napisano 26 Stycznia 2024 Napisano 26 Stycznia 2024 Dźwięk na pewno dochodzi z trenażera? Jak pedałujesz do tyłu to też pojawia się ten dźwięk? Dźwięk pojawia się pod konkretnym obciążeniem, czy zawsze gdy zaczniesz kręcić korbą? Cytuj
Krzysiek86 Napisano Środa o 20:55 Napisano Środa o 20:55 (edytowane) W trakcie jazdy przestań kręcić, a najlepiej zrób obrót korbą do tyłu jak koło się kręci - daj mu zacykać jak podczas jazdy na rowerze:). U mnie od roku to pomaga, dźwięk regularnie się pojawia i znika jak zakręcę raz do tyłu. Edytowane Środa o 20:59 przez Krzysiek86 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi