slav85 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia (edytowane) Chcę zmienić kierownicę w gravelu na prostą, jaką manetkę kupić do obsługi tylnej przerzutki grx 400? Mam stare manetki Tiagra SL 4700 2x10 czy ta 10 rzędowa podejdzie do grx-a? Edytowane 15 Stycznia przez slav85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia Podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia To już lepiej sprzedaj obecny rower i kup sobie taki co fabrycznie ma prostą kierownicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav85 Napisano 15 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia nie będzie sie to kalkulować i ten który chce przerobić podoba mi się, jedyna opcja zakupu która mi sie podoba to Cube Sl Road Pro na grx (jednak mało dostępna). Na prostej kierownicy, wydaje mi się, że będę miał większą kontrolę nad nim, a jeżdżę dużo po mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo850 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia (edytowane) To wszystko słusznie, koledze pewnie chodzi o to że rower znacząco się skróci po wymianie kierownicy na prostą przez brak klamkomanetek/baranka. Jeżeli rama jest teraz dobra rozmiarowo, to po wymianie raczej nie będzie. Edytowane 15 Stycznia przez olo850 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia Przede wszystkim, to nie wiadomo czy po zmianie kierownicy będzie Ci pasować geometria tego roweru. Najprawdopodobniej będziesz musiał użyć dłuższego mostka, ale no... może już teraz masz bardzo długi mostek? Jak kupisz używkę, to nie bardzo wiem co miałoby się nie kalkulować. Jedynie nieco więcej czasu na zabawę w handel będzie trzeba przeznaczyć, ale mniej na zabawę w odpowiednie dopasowanie części rowerowych, żeby rower był do Ciebie dopasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia Mam Cube SL Road rozm. 56 z napędem wymienionym na Tiagrę 2x10 - może chcesz się zamienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav85 Napisano 15 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia jak dostałem tu odpowiedź, że podejdzie manetka od Tiagry to będę działał z przeróbka, bo z tego będę najbardziej zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia Manetki Tiagra są kompatybilne z GRX400 i będzie działać. Zresztą po co zgadywać, sprawdź sobie jakie manetki są zamontowane w przytaczanym przez Ciebie Cube SL Road Pro czy jego następcy, czyli Cube Nulane Pro: w jednym i drugim są to manetki Shimano Tiagra SL-4700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi