rakwielki Napisano 15 Stycznia 2024 Napisano 15 Stycznia 2024 Witam chciałbym zakupić w tym roku rower typu Gravel do okolic 4 tys. złoty. Rower ma głównie służyć do rożnego rodzaju terenami, tak naprawde do wszystkich nawierzchni. Początkowo rozglądam się między Boreasem lite 1 od rometa bądz Eskerem 2.0 od krossa. Czy odczuwalna bedzie miedzy nimi roznica? na pewno Boreas jest na sram apexie, dotad używałem tylko shimano we wszystkich rowerach. W gre wchodzi tez na pewno Aspre 1 jako bardziej budżetowa wersja. Ewentualnie czy macie inne propozycje w tych cenach? Rozmiar ramy na pewno 56 Cytuj
KSikorski Napisano 15 Stycznia 2024 Napisano 15 Stycznia 2024 W tym budżecie polecam bittera. Jeździłem, testowałem. https://store.bitterbikes.com/bitter-bikes-zero-szary Cytuj
chrismel Napisano 15 Stycznia 2024 Napisano 15 Stycznia 2024 Zanim zaczniesz porównywać napędy zainteresuj się geometrią. W gravelach różnice są ogromne. Cytuj
Mihau_ Napisano 15 Stycznia 2024 Napisano 15 Stycznia 2024 Chyba zacząłbym od eskera 2.0ms jeśli ci wąs wystający z klamki nie przeszkadza Cytuj
KSikorski Napisano 15 Stycznia 2024 Napisano 15 Stycznia 2024 7 godzin temu, chrismel napisał: Zanim zaczniesz porównywać napędy zainteresuj się geometrią. W gravelach różnice są ogromne. Dlatego skopiowałem sobie bittera, ale z amortyzatorem i alfine... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi