Burgi Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Cześć wam, muszę wymienić łożyska w systemie BB30 i zastanawiam się czy jest tańsza alternatywa co do ich zakupu, np. poprzez kupno jakiś konkretnych łożysk ze sklepu metalowego. Macie takie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia https://allegro.pl/oferta/6806-2rs-codex-lozysko-kulkowe-nierdzewne-30x42x7-8725236387 O ile to ten wymiar. Łożyska się od siebie mocno różnią materiałem i jakością wykonania. Te lepsze kosztują i jest to normalne. Z tańszych to używałem tych CODEXów i mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Burgi Napisano 5 Lutego Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego Ok, znalazłem na Amazon za jakieś 70 zł za komplet 👌 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cannondalePILOT Napisano 18 Lutego Udostępnij Napisano 18 Lutego Mialem juz SRAM (OEM), FSA, pózniej znów SRAM i na koncu cos tam jeszcze chinskiego. Ale dochodze do konca mozliwosci dzialania w tym temacie. Mianowicie- adapter. Bo ten system lozyskowania to jest nieporozumienie. Rozmawiajac z osoba, która od lat handluje czesciami do rowerów usyszalem, ze ten 'SRAM BB30 bearing to juz moze nie byc ten sam, który byl montowany fabrycznie. Ciecie kosztów produkcji, co za tym idzie zmiana materialów uzytych czyni te produkty czesto juz watpliwej jakosci. Napisze na swoim przykladzie. Rower mial rok jak go kupilem w 2016r. Przez 5 lat jezdzilem na fabrycznych lozyskach SRAM. 2000-3000km/rok. Po wymianie ich na FSA (70-80PLN) pojezdzilem z rok(!) WYMIANA! Mówie, wracam do SRAM'a (180-200PLN)- pojezdzilem NIECALY ROK(!) WYMIANA! Wjechal chinczyk- wytrzymal ok roku (40PLN) Wmiosek? Chyba czas na to, co mi koledzy sugerowali po zakupie roweru- Adapter. BTW: Napisz co kupiles i jak sie sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 29 Września Udostępnij Napisano 29 Września Dopisze się do tematu. Jest jakaś alternatywa dla zestawu typu https://www.centrumrowerowe.pl/suport-rowerowy-token-bb30-pd22838/ ? Są jeszcze od FSA ceramiczne z podkładkami itd. Chcę wymienić łożyska w Caad'zie. Internetu mówią że łożyska wciskane bezpośrednio w mufę czyli średnica 42 a nie 46 Może poszukać samych łożysk o wymiarach 42 i 30 w środku? Mój rower: Cann. Caad 2014 2x10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi