Gravel999 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Cześć - poszukuję pierwszego w swoim życiu Gravela. Rower ma służyć głównie po to aby trochę więcej się zacząć ruszać. Jeżeli chodzi o sposób wykorzystania to jazda po mieście i podmiejskich okolicach a więc trochę asfaltu, trochę ścieżek z ubitego piasku, kostki brukowej taki myślę standard. Na rower myślałem, żeby wydać ok. 3 tysiące złotych stąd póki co skłaniam się ku Krossowi Esker 2.0 MS, ale jakby można było kupić coś co jest zauważalnie lepsze w cenie np. 4 tysiące to proszę o propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia (edytowane) Nie wiem czy jeszcze aktualne ale ostatnio wpadł mi w oko https://www.pepper.pl/promocje/rower-szutrowy-polygon-bend-r2-275-770967 Sora, sztywne osie, karbonitowy wideł, kapcie gotowe na mleko, sporo punktów montażowych a i nawet można myk-myk'a wrzucić. Naprawdę bardzo ciekawy rower a kosztuje (a przynajmniej kosztował) tyle co Esker 1.0 MS. Jeśli już nie ma to chyba zostaje ten Esker o którym wspomniałeś chociaż mi osobiście strasznie nie podoba się ten wąs wychodzący od klamkomanetki w Microshiftach - paskudnie to wygląda, można łatwo o coś zahaczyć i będzie problem no i utrudnia powieszenie jakiejś torby czy innego szpeju na kierownicy.. co więcej wymiana tego na coś innego też będzie problematyczna, niby jest nowa grupa Microshifta "Sword" tyle że obecnie prawa klamka kosztuje ~500 zł. a za tyle to można kupić GRX'a. 😄 Druga sprawa to chińskie piasty GULI, z tego co widzę to ludzie strasznie na nie narzekają często nie wytrzymują nawet 1 sezonu - Kross zazwyczaj wymienia je na jakieś podstawowe Shimanochy, gorzej jak padną po okresie gwarancji albo będą robić problemy bo koła to już spore koszty. Edytowane 9 Stycznia przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Dlaczegóż w opissie stoi że korba to jeden blyat 38t? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Jakiś błąd w opisie tam siedzi jakiś pozagrupowy korbeł 46/34, w sumie najsłabsza strona tego roweru chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Między 3koła a 4koła to jest montowana grupa o oczko wyżej, kolejne koło to zmiany w rodzaju hamólców, kolejne koła to zmiany w piastach, grupach, materiale ramy i tak dalej i tak do ściany. Takiego ala gravela to można z któregoś pod żywopłotem roweru zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravel999 Napisano 9 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia Dzięki za propozycję, ale chyba ten rower do ktorego wyslales link już się wyprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia https://allegro.pl/oferta/rower-gravel-romet-finale-2023-52-cm-14527452922 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Jeszcze Aspre 1 da się kupić za około 3000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi