slav85 Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia [pytanie odnośnie sklepu bikester i zakupu roweru polygon path 3] Na bikester.pl rower z wysyłką ok 2950 zł. Na bikester.fr rower z wysyłką 479 euro ok 2080 zł - jeszcze nie zakładałem konta jakie są tam opcje płatności? - czy jeden i drugi to pewne sklepy i wyślą towar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HSM Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia (edytowane) Nie wiem, skąd masz te kwoty przeliczone na złotówki z bikester.fr. Domyślną walutą we wszystkich rowerowych klonach Signa sports spod znaku bikester/fahrrad są waluty lokalne - spójrz tu: https://www.bikester.com/ to są po prostu różne osłony tego samego rowerowego biznesu. W ogóle sprawdź, czy rzeczy kupione i opłacone przez strony francuskie czy niemieckie (w Niemczech nie ma bikestera ale jest fahrrad.de) w ogóle mogą być wysłane pod adres inny niż we Francji czy Niemczech. EDIT: nie doczytałem postu - sam przeliczasz... To juz najlepiej zamawiać z Niemiec (fahrrad.de) o ile się w ogóle da. No i mam nadzieję, że wiesz te wszystkie przeceny do 70% w Bikester / Fahrrad / Wiggle / Chain Reaction Cycles wynikają z wyprzedaży stanów magazynowych upadającego/restrukturyzującego się holdingu Signa Sports United, którego własnością są te wszystkie marki. Do upadku Signa Sports to był pewny sklep. Pod koniec ubiegłego roku już o złożeniu wniosku o upadłość w Niemczech było małe zawirowanie z fahrrad, bo sprzedawali rzeczy z informacją, że obsługa serwisowa i gwarancyjna może być utrudniona (chyba przez moment nie przyjmowali zwrotów).Jak jest teraz, nie wiem. Gdzieś mi mignęły narzekania Niemców, że sklep mocno zakorzeniony na rynku idzie na dno, a dowodem na to miały być właśnie totalne czyszczenie stanów magazynowych - duużo poniżej kosztów pozyskania towarów. Ale chyba obecna oficjalna wyprzedaż, to już jest opanowane działanie, bo wcale nie wygląda na paniczne odzyskiwanie gotówki. Edytowane 6 Stycznia przez HSM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav85 Napisano 6 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia faktycznie na tym fahrrad.de jeszcze taniej, 5 euro tańsza przesyłka niż z .fr, jest mi w stanie ktos sprawdzić czy dostępna jest przesyłka do Polski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia Fahrad.de nie wysyła do PL. Trzeba korzystać z usług pośredników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HSM Napisano 6 Stycznia Udostępnij Napisano 6 Stycznia (edytowane) @slav85 Raczej waątpię: https://hilfe.fahrrad.de/de/suport/solutions/articles/80001069501-wohin-wir-liefern Edytowane 6 Stycznia przez HSM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav85 Napisano 6 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia na francuskiej stronie podobna informacja, hiszpańskiej też, u nas najdrożej ...., temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi