jarek74 Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia Mam pytanie dotyczące przerzutki przedniej Shimano Claris FD-2000 i FD-2300? Czym się różnią od siebie i czy są zamienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia Różnią się wiekiem i wyglądem. FD-2300 to już niemalże zabytek. R2000 to aktualna grupa Claris. Są zamienne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 3 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia O widzisz a ja myślałem po oznaczeniu 2300 ,że jest nowsza :). Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia Nie wiem jak jest w tym przypadku, ale nowsza nie zawsze znaczy lepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 3 Stycznia Mod Team Udostępnij Napisano 3 Stycznia A nawet najczęściej nowsza znaczy gorsza (jakościowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szsz Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia Dokładnie, bo producenci tną koszty żeby móc sprzedać taniej - choć nie zawsze tak jest. Jak jest w tym przypadku musiałby się wypowiedzieć ktoś kto używał obu modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia Ja uważam, że dyskusja na temat jakości Clarisa jest sama w sobie nieco nad wyrost... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 3 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia "Ja uważam, że dyskusja na temat jakości Clarisa jest sama w sobie nieco nad wyrost... " Wiem,że to żada rewelcja Claris. Ale po .1 nie każdego stać na szosę za 5 czy 12tys. 2. I z tego co pamiętam to a tym forum przed kupnem pytałem co to jest warte -odpowiedz padła ,że jest ok. Ale nie ma żalu do nikogo. Jeżdżę na tym już 4lata i sporo km nabite. Może kiedyś pozwole sobie na cos lepszego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia Chodziło mi o to, że Claris to podstawowa grupa i nie ma co oczekiwać w niej najnowszych technologii i materiałów. Nic więcej. Każdy jeździ na czym potrzebuje lub na co go stać. Nie wszyscy muszą mieć Dura-Ace Di2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szsz Napisano 3 Stycznia Udostępnij Napisano 3 Stycznia 3 godziny temu, jarek74 napisał: "Ja uważam, że dyskusja na temat jakości Clarisa jest sama w sobie nieco nad wyrost... " Wiem,że to żada rewelcja Claris. Ale po .1 nie każdego stać na szosę za 5 czy 12tys. 2. I z tego co pamiętam to a tym forum przed kupnem pytałem co to jest warte -odpowiedz padła ,że jest ok. Ale nie ma żalu do nikogo. Jeżdżę na tym już 4lata i sporo km nabite. Może kiedyś pozwole sobie na cos lepszego.. I tak trzymaj. Liczy się to że jeździsz, a czym to sprawa drugorzędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi