DjDario Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia (edytowane) Cześć, Bardzo proszę o poradę w kwestii wyboru uniwersalnego roweru dla syna, który ma teraz 12 lat, wzrost 143 cm i stale rośnie Jeździ z nami kilka razy w tygodniu trasy 30-40 km po śnieżkach leśnych i szutrach 50% i po asfalcie 50%. Rekreacyjna jazda, bez szaleństw, wymagających tras górskich itp. Teraz ma Krossa Junior w ramie XS 13 cali z oponą 24 x 1,9, Tego Krossa przejmie w tym sezonie młodszy syn, więc muszę temu starszemu wybrać jakąś nową maszynkę. Budżet najlepiej do 2500 zł, ale jak trzeba to i parę stówek mogę jeszcze dorzucić. Na pierwszy ogień wytypowałem Trek Marlin 4 Gen 2 2024 w rozmiarze XS (13,5") za 2400 zł. Dopłacając 380 zł można już mieć Marlin 5 Gen 3 2024, który z przodu ma tylko jeden blat - jak dla mnie zaleta, bo syn jeszcze mizernie radzi sobie z przerzutkami. Co myślicie o tych wyborach? Ewentualnie jeszcze są w kilku sklepach dostępne w rozmiarze S rowery Trek Dual Sport 2 Gen 4 za ok. 2400 zł, mają bardziej szosowe opony 40mm, ale raczej niepotrzebne przerzutki z przodu. Zastanawiam się, też czy można zaryzykować wzięcie ramy o numer większej np. S (15,5") skoro dziecko szybko rośnie, a rama S w Treku zalecana jest na wzrost od 155 cm ? Edytowane 2 Stycznia przez DjDario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi