jarek74 Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Witam. Wziąłem się za czyszczenie roweru Romet Huragan 1+. I wypatrzyłem ,że mam złamany plastikowy ślizg-prowadnicę linek przerzutek. Mam pytanie czy muszę kupić idealnie taki sam? Bo nigdzie nie mogę wyszukać takiego samego. 20240102_111957.heic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Bardzo fajne to zdjęcie. Takie czarne. Ale stawiam orzechy przeciwko dolarom, że to standardowe szimanowskie ślizgi takie jak tu: https://rowerek.pl/product-pol-7604-Slizg-linki-Shimano-SM-SP18M-przykrecany.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 2 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia (edytowane) Jakie czarne zdjęcie? Ślizg leży na białej kartce papieru.I to nie taki ślizg jak dałeś link.20240102_111957.heic Na moim ślizgu jest napis 842-3 Edytowane 2 Stycznia przez jarek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia U mnie też pobiera zdjęcie w jakimś nieobsługiwanym formacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia (edytowane) To wam przekonwertowałem. Pliki HEIC są wariantem formatu HEIF (High Efficiency Image Format), który służy do przechowywania obrazów na najnowszych urządzeniach w tym przypadku Samsung Galaxy S23, ale też iPhony. Edytowane 2 Stycznia przez Wojcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 2 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia Faktycznie zdjęcie robione Galaxy S23 . Ale u mnie na laptopie z linuxem bez problemu otwieram ten plik. Nie wiedziałem ,że będzie z nim problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia (edytowane) No to jak pisałem - ślizg od shimano raczej będzie pasował. Zobacz sobie czy masz w ramie dziurę do wkręcania/wciskania. Edytowane 2 Stycznia przez RabbitHood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 2 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia Dziura jest do wkręcania śrubka chyba 5mm. Ale mój zupełnie inaczej wygląda. Ma to jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 2 Stycznia Udostępnij Napisano 2 Stycznia Kształt nie ma znaczenia - wszystkie one spełniają tę samą rolę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek74 Napisano 3 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia Dziękuję .Myślałem że musi być idealnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi